Lees voor
Zoek
Home > Vorming en Toerusting > 2022-Samen de Bijbel lezen

Nelle-Mieke Drop

Samen de Bijbel lezen

In het vorige seizoen hebben we onder de titel ‘Samen de Bijbel lezen’ het Evangelie naar Marcus opengelegd. In twee mooie gespreksgroepen lazen we het eerste en oudste, en het meest sober en tegelijk met vaart geschreven verhaal over Jezus van Nazareth. Het is ons goed bevallen.

Er zijn nóg 65 bijbelboeken…
Graag zou ik in het komende seizoen, tussen eind september en Pasen, en wéér elke twee weken op dinsdag- of donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur het ‘Boek van het Begin’ - Genesis - gaan lezen.
In den beginne…
Had Marcus er zestien, dit boek heeft maar liefst vijftig hoofdstukken. Om er toch in 11 à 12 keer door te komen, lijkt het me goed zo’n selectie te maken, dat we een min of meer ‘compleet’ beeld krijgen van wat de Bijbel over de Schepping, Adam en Eva, Noach en de aartsvaders vertelt. Met enige achtergrond uiteraard: over het ontstaan van dat boek, de bronnen, de bedoeling en de betekenis tot hoe we vandaag ‘voeding voor ons geloof’ kunnen vinden in deze prachtige en soms ook mysterieuze verhalen.

In het najaar staan 5 bijeenkomsten gepland, tussen Kerst en Pasen nog eens 6; steeds in de even weken. We beginnen in week 40, op dinsdag of donderdag.
Na de december-stop pakken we het lezen weer op in week 2 Wilt u bij aanmelding de ochtend van uw voorkeur ook opgeven?

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.
  • Data: start dinsdag 29 sep. of donderdag 1 okt. 2020
  • Locatie: Immanuelkerk 
  • Tijd: 10:00 uur 
  • Inleider: ds. N.M. Drop
  •  nummer 2022

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze
Website ontwikkeling: Exitus ICT