Het Leerhuis Ermelo

De commissie Vorming & Toerusting werkt sinds 2018 samen met Het Leerhuis (Gereformeerde Kerk, Zendingskerk en RK Goede Herderkerk).
Vanaf seizoen 2019/2020 presenteren wij ons programma onder het gezamenlijk logo "Leerhuis Ermelo".

toon kalender
<september 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 22 sep
wo 25 sep
vr 27 sep

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Samen de Bijbel lezen

Met de slogan ‘terug naar de bronnen’ - probeert de kerk weer belangstelling te wekken voor ‘gewoon’ samen Bijbel lezen. Vroeger lazen we aan tafel en op school en bij vergaderingen…, maar tegenwoordig weten velen weinig meer van die verhalen.

Daarnaast, lezen en verstaan zijn twee dingen. ‘Verstaat u wat u leest?’
Graag nodigt ds. Nelle-Mieke Drop u uit voor een nieuw te starten Bijbel-lees-groep. Voorlopig staan komend najaar 5 bijeenkomsten gepland.
5 donderdag ochtend- en/of avondkring.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus predikant, tijdelijk verbonden aan de Gereformeerde Kerk Ermelo.

Meer informatie en aanmelding:
Samen de Bijbel lezen
donderdag 26 september 2019
Immanuelkerk

Tobit een kennismaking

Het boek Tobit behoort tot de deuterocanonieke bijbelboeken. Niet zo bekend wellicht, maar toch heeft Rembrandt er verschillende schetsen en schilderijen over gemaakt.

Het is in vele opzichten een wonderlijk verhaal. Het beschrijft de avonturen van een jongeman, Tobias, die met zijn reisgezel Azarias (de aartsengel Rafaël in menselijke vermomming) een lange reis maakt om geld op te halen voor zijn blinde vader Tobit.
Op deze avond willen we kennismaken met dit boek door samen enkele fragmenten te lezen. Daarnaast stellen we onszelf de vraag: waar raakt dit verhaal aan mijn eigen leven?
André Priem is predikant van de Westerkerk in Ermelo.
Meer informatie en aanmelden: Tobit

maandag 30 september 2019
Westerkerk

Excursie Kampen

Stadswandeling en bezoek Ikonenmuseum
Kampen is een mooie oude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel en rijk aan historie. Religie is van oudsher zeer aanwezig in Kampen.

Onder leiding van een gids bezoeken we het historische centrum van deze oude stad met haar fraaie gebouwen en kerken. Het Ikonenmuseum, gevestigd in een voormalig klooster, omvat een omvangrijke collectie. Op dit moment is er ook een fraaie tentoonstelling van Kees de Kort met hedendaagse ikonen over christelijke feestdagen.

Meer informatie en aanmelden: Kampen
woensdag 2 oktober 2019