Het Leerhuis Ermelo

De commissie Vorming & Toerusting werkt sinds 2018 samen met Het Leerhuis (Gereformeerde Kerk, Zendingskerk en RK Goede Herderkerk).
Wij presenteren ons programma onder het gezamenlijk logo "Leerhuis Ermelo".

toon kalender
<september 2020>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Stemmen van de ziel

De vergeten #Metoo's van vroeger
In zijn boek Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie laat Hans Siepel zien dat dementie veel meer is dan de medische 'verklaring': aantasting van hersencellen, waardoor het denkproces wordt vernietigd. Hij beschrijft het twee jaar durende dementieproces van zijn moeder, tussen de eerste aankondiging van dementie en haar sterven en afscheid.

Hans Siepel (1958) is schrijver en communicatiedeskundige, coach en adviseur.

Voor meer informatie en aanmelden: Metoo
maandag 21 september 2020
Oude Kerk

Paulus een biografie

Hij geldt als een van de belangrijkste figuren uit het christendom, en heeft als geen ander bijgedragen aan de verspreiding ervan: de apostel Paulus. Maar wie was hij eigenlijk? Was hij wel een apostel?

(Tom) Wright heeft zich uitvoerig verdiept in Paulus’ brieven en de wereld waarin hij leefde. Hij schreef een zeer leesbare biografie van ongeveer 450 bladzijden. Op drie woensdagochtenden lezen en bespreken we (delen uit) dit boek van 10:00 - 11:45 uur in het Kerkelijk Centrum.

Roelof de Wit is predikant van het Kerkelijk Centrum te Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: Paulus
woensdag 23 september 2020
Kerkelijk Centrum

Samen de Bijbel lezen

Vorig jaar zijn we gestart met een bijbel gespreksgroep. Er zijn nóg 65 bijbelboeken… Graag zou ik in het komende seizoen, tussen eind september en Pasen, en wéér elke twee weken op dinsdag- of donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur het ‘Boek van het Begin’ - Genesis - gaan lezen.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: bijbellezen
dinsdag 29 september 2020
Immanuelkerk