Home > Vorming en Toerusting > 1916-zingen met michel van der plas-20190918

Openingsavond met Marten Kamminga

Zingen met Michel van der Plas

Wij christenen zingen wat af. Liederen uit allerlei bundels en stromingen. Liederen van vroeger en nu. Liederen die verbinden maar ook liederen die vervreemden.

Op de startavond van het seizoen 2019-2020 zingen wij met Marten Kamminga liederen van Michel van der Plas (1927-2013). Hij was dichter, journalist, vertaler en schrijver van cabaretteksten, bijv. ‘Tearoomtango’, gezongen door Wim Sonneveld.

Van der Plas was een gelovig mens die ook voor de liturgie het een en ander heeft gedicht. Het is de moeite waard om daar kennis van te nemen. Hij schreef traditionele teksten, die toch dicht bij de hedendaagse menselijke ervaring blijven. Liederen met eenvoudige blijdschap en soms een knipoog. Liederen zonder pretentie. Liederen die verbinden. Omdat wij allen één zijn.

Marten Kamminga is organist, dirigent en dichter en schreef ook als muziekpastor vele liederen en musicals.
  • Datum: woensdag 18 september 2019
  • Locatie: Immanuelkerk
  • Tijd: 20:00 uur
  • Inleider: dhr. M. Kamminga

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze