Home > Oude Kerk > Nieuws

Zoek nieuws

update van het beroepingswerk

08 mei 2022  |  Beste gemeenteleden,

Graag geven wij u een update van het beroepingswerk.

De namen van eventuele kandidaten die zijn aangedragen door de gemeente, hebben we allen zorgvuldig doorgenomen en gewogen.

Een groslijst (voorkeurslijst met 4 namen)hebben we inmiddels voorgelegd aan de kerkenraad. Wanneer die de lijst goedkeurt en de algemene kerkenraad heeft ook geen bezwaar, dan zullen we de volgende stap nemen in dit proces: met de mogelijke kandidaten kennismaken.

De beroepingscommissie ervaart het proces en de bijeenkomsten als mooi en constructief, maar voelt ook de grote verantwoordelijkheid namens u als gemeente.

Wij vinden het fijn als u het beroepingswerk meeneemt in uw gebed.

De beroepingscommissie

08 mei 2022

Nieuws van rondom de Oude Kerk

28 april 2022  |  voor de zondagen 1 en 8 mei

Kostersdienst.
Fennie Wouda is koster op zondag 1 mei. Op 8 mei verzorgt Mick Langenberg de kostersdiensten.

Schriftlezingen.
Op 1 mei worden de schriftlezingen verzorgd door Carla Meiling. Op 8 mei is Willem Jan Visser lector.

Kinderoppas
Karin van Aller verzorgt op 1 mei de kinderoppas. Op zondag 8 mei dat Marlina Blokland

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of
- Joke van den Berg tel. 0577-84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Wandeling zaterdag 14 mei
Wandelgroep Oude Kerk organiseert op zaterdag 14 mei a.s. wederom een gezellige mooie wandeling. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

Meeleven met elkaar
De heer Aalderink is inmiddels vanaf het St. Jansdal opgenomen in GGZ Centraal afd. Eikenstein 2. Albert heeft een ernstige vorm van hartfalen en kan voorlopig niet zelfstandig thuis wonen derhalve wordt een opbeurend kaartje of kort bezoekje op prijs gesteld.
Het adres van Albert is GGZ Centraal, Eikenstein 2, Veldwijk 75, 3853 LC Ermelo t.a.v. de heer Albert Aalderink

LH.

28 april 2022

Passiestonden 2022

14 april 2022  |  Wat vrijheid kost’

Dat is het thema voor de passiestonden dit jaar. Van maandag 11 april t/m donderdag 14 april is er elke avond om 19.30 uur een vesper in de Oude Kerk te Ermelo. We zijn blij dat we weer samen kunnen komen in de stille week.
Het thema ‘Wat vrijheid kost’ wordt belicht aan de hand van gedeelten uit Lukas 22 en 23.

De gebruikelijke onderdelen van de passiestonden zijn: muziek, bijbellezing, gebed, en een korte overdenking. De bijeenkomsten duren ongeveer een half uur. De muzikale bijdragen en de overdenkingen worden door verschillende personen geleverd. Voorgangers dit jaar zijn vier predikanten die in Ermelo werken in de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk: Ds André Priem, Ds Henk de Bruijne, Ds Roelof de Wit en Ds Nelle-Mieke Drop.
De passiestonden zijn ook te volgen via de website van de Oude Kerk of het YouTube-kanaal.
U bent van harte welkom!

14 april 2022