Lees voor
Zoek
Home > Oude Kerk > Nieuws

Maandag 31 oktober 2022

Nieuws van rondom de Oude Kerk

voor de zondagen 6 en 13 november

Kerkdiensten
Op zondag 6 november werkt het Hervormd Kerkkoor mee aan de dienst van 10.00 uur. Deze maand starten we ook weer met de gezamenlijke diensten met de Immanuelkerk. Op 13 november is er een dienst in de Immanuelkerk en op 27 november in de Oude kerk. De middagdiensten beginnen steeds om 17.00 uur.

Kostersdienst.
Op 6 november is Fennie Wouda onze kosteres en op 13 november verzorgt Goos Eikelboom de kostersdiensten
.
Schriftlezingen.
Op zondag 6 november worden de schriftlezingen verzorgd door Joke van den Berg en op zondag 13 november is Stan van Bosbeek onze lector.

Kinderoppas.
Op 6 november wordt de oppas verzorgd door Elsbeth Verhoef en o p 13 november door Mathilde van Vugt en Renee v.d. Berg.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust! Evert van Beekhuizen, tel. 06 – 13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Gift.
Via ds. Priem is een gift ontvangen van €50.- voor de wijkkas van de Oude Kerk. Hartelijk dank hiervoor!

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Klein Avondmaal
Op woensdag 9 november houden we weer het Klein Avondmaal voor wie deelneming aan (het avondmaal in) de eredienst bezwaarlijk is geworden. Het begint om 15.00 u. en na afloop drinken we een kopje koffie of thee met elkaar. U bent van harte welkom!

Veluwe FM: Religieus muziekprogramma ‘Putten uit de Bron’.
Het programma wordt iedere zondag uitgezonden van 12.00 tot 14.00 via radio Veluwe FM (op de radio op 105.0 FM) of is online te volgen via veluwefm.nl. Het is een goed beluisterd programma op de Veluwe, in Nederland en zelfs ver daarbuiten. Samen met vier andere collega’s mag ik dit programma presenteren , wat ik al heel veel jaren met veel liefde doe.
In de uitzending kunt u luisteren naar verzoekjes die zijn aangevraagd en in de overgebleven tijd worden de liederen door ons zelf uitgekozen. Tijdens de uitzending wordt verteld hoe u zelf een verzoekje kunt aanvragen. Bijv om iemand te feliciteren of te bemoedigen. Wij hopen altijd dat er veel verzoekjes binnenkomen! Misschien kent u het programma al en anders hoop ik dat u, nadat u dit hebt gelezen, er zeker een keer naar gaat luisteren. Het is iedere week weer de bedoeling om een programma van en voor de luisteraars te maken, met liederen die getuigen van Gods trouw en liefde, waar mensen hoop en kracht uit kunnen putten. Een herhaling van het programma is iedere zondagavond te beluisteren vanaf 20.00 uur via hervormd-Ermelo.nl, doorklikken naar kerkdiensten, Venster NK. En via Veluwefm.nl kunt u ook terug luisteren. Misschien wilt u nog wat vragen, u mag mij altijd bellen. 0341-554455. Ik vond het fijn om dit met u te delen. zie  https://veluwefm.nl/puttenuitdebron/ Hartelijke groeten,
Zwanie v.d. Kamp

Wandeling zaterdag 12 november
Wandelgroep Oude Kerk organiseert op zaterdag 12 november a.s. wederom een gezellige mooie wandeling. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

LH. 


Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

30 januari 2023  |  voor de zondagen 5 en 12 februari 2023

Beroepingswerk
Beste gemeente, Graag willen wij u vertellen dat wij maandagavond 16 januari als BC bij elkaar gekomen zijn. Wij hebben de draad weer opgepakt. In de komende weken gaan wij predikanten beluisteren van de lijst met beroepbare predikanten die de PKN ons heeft toegestuurd, aangevuld met namen aangedragen vanuit de gemeente. Uw meedenken en bidden geeft ons steun, wilt u dat blijven doen? Een hartelijke groet, Beroepingscommissie van de Oude Kerk

Kostersdienst.
Op zondag 5 februari verzorgt Fennie Wouda de kostersdiensten en op zondag 12 februari is dat Mick Langenberg.

Schriftlezingen.
De schriftlezingen worden op 5 februari verzorgt door Joke van den Berg. Op 12 februari neemt Willem Jan Visser die voor zijn rekening.

Kinderoppas.
Op 5 februari verzorgt Emmelieke Poolen de oppas. Op 12 februari neemt Antoinette Blokland die voor haar rekening.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Evert van Beekhuizen, tel. 06–13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Wandeling zaterdag 11 februari
Ook in het nieuwe jaar organiseert Wandelgroep Oude Kerk wederom een gezellige mooie wandeling, dit keer op zaterdag 11 februari a.s. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.


LH.


30 januari 2023

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

16 januari 2023  |  voor de zondagen 22 en 29 januari 2023

Kerkdiensten.
Op zondag 29 januari zal er om 17.00 uur een gezamenlijke middagdienst gehouden worden in de Oude Kerk. In deze dienst is de voorganger Ds P. Vroegindeweij en muzikale medewerking wordt verleend door Clara de Vries, sopraan en Joke Hooikammer-de Graaf, orgel en piano.
Clara de Vries zingt een deel uit het Magnificat van Bach, het ” Vater Unser” van Krebs, een gebed van Faure, Laudate Dominum van Mozart en ”The Lord bless you” van Rutter. De dienst krijgt de liturgische vorm van een vesper. U bent allen van harte welkom om deze bijzondere dienst bij te wonen.

Beroepingswerk
De beroepingscommissie heeft verschillende keren contact gehad met een te beroepen predikant. Zij hebben diensten bekeken en bijgewoond, zijn bij de predikant thuis geweest en de wijkkerkenraad voorgesteld hem te beroepen. Uiteindelijk heeft de predikant jammergenoeg aangegeven toch in zijn huidige standplaats te willen blijven.

Voedselbank - inzameling en ook punten sparen (DE).
Als gemeenteleden van de Oude Kerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie artikel kerkblad onder diaconie). Op zondag 29 januari 2023 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u mee helpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
1`pak lang houdbare halfvolle melk, 1 St. kaas 400 gram, plakjes kaas 200/300 gram, boter
Halvarine, bak en braad flacon 500 nl, Nasi- bami kuiden, koffiepads, luiers maat 5 of 6.
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank. Cadeaukaarten AH, Plus of Jumbo (voor (dag) verse producten). Alvast bedankt.
In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.
Alvast bedankt
Informatie: Cöordinator Voedselbank Ermelo: Gijs van Norden.

Kostersdienst.
De kostersdiensten worden op zondag 22 januari verzorgd door Goos Eikelboom en op zondag 29 januari neemt Fennie Wouda die voor haar rekening.

Schriftlezingen.
Op 22 januari verzorgt Elise Lengkeek de schriftlezingen en op 29 januari is dat Bob Roukema.

Kinderoppas.
Mathilde van Vugt en Renee v.d. Berg verzorgen de oppas op 22 januari en op 29 januari is dat Karin v. Aller.

Gift.
Pastoraat medewerkster Marjo Foppen ontving bij een pastoraal bezoek EUR 5,- voor de Oude Kerk. Hartelijk dank hiervoor.

Huwelijksjubileum.
Op 28 januari hopen de heer G.H.P.Hol en mevrouw G.Hol-Visser te gedenken dat zij 40 jaar getrouwd zijn. Hartelijk gefeliciteerd met uw jubileum en een fijne dag toegewenst met uw dierbaren.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Evert van Beekhuizen, tel. 06–13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.


LH.


16 januari 2023

meer
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude kerk

02 januari 2023  |  voor de zondagen 8 en 15 januari 2023

Kerkdiensten.
De gezamenlijke middagdiensten, die in de afgelopen herfst opnieuw gestalte hebben gekregen,
vinden voor wat betreft de eerste maanden van dit jaar invulling op de zondagen 29 januari (!), 26 februari en 26 maart. Informatie over de opzet van de diensten en de vermelding van de medewerkende predikanten en musici zal steeds per dienst via het kerkblad worden gegeven.

Kostersdienst.
Op zondag 8 januari verzorgt Chris Oosting de kostersdiensten en op zondag 15 januari is dat Fennie Wouda is.

Schriftlezingen.
Carla Meiling verzorgt op zondag 8 januari de schriftlezingen en op 15 januari is Stan van Bosbeek onze lector.

Kinderoppas.
Wil van Strijland en Thom van Bosbeek verzorgen de oppas op 8 januari en op 15 januari neemt Elsbeth Verhoef die voor haar rekening.

Gift.
Ouderling Betty Struijk ontving bij een pastoraal bezoek EUR 40 voor de Oude Kerk. Hartelijk dank hiervoor.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Evert van Beekhuizen, tel. 06–13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Wandeling zaterdag 14 januari
Ook in het nieuwe jaar organiseert Wandelgroep Oude Kerk wederom een gezellige mooie wandeling, dit keer op zaterdag 14 januari a.s. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.


LH.


02 januari 2023

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT