Home > Oude Kerk > Nieuws

Zaterdag 29 augustus 2020

Nieuws van rondom de Oude Kerk

Zondag aan de orde
- Zondag 6 september is er een feestelijke kerkdienst. Chantal de Vries en Wyboud Kloppenburg zullen openbare belijdenis van hun geloof afleggen, en vervolgens zal zoon Aaron van Wyboud en Colinda Kloppenburg gedoopt worden. Als vertrekpunt voor de verkondiging hebben we naar aanleiding van de gesprekken die we het afgelopen jaar gevoerd hebben gekozen voor Psalm 139 en 1 Cor 13:12. Ook de liederen zijn met elkaar afgestemd.
- Een week later, zondag 13 september vieren we samen het heilig avondmaal. Persoonlijk vind ik het, hoe lastig ook, omdat maar een deel zal en kan deelnemen, waardevol dat met elkaar te vieren, voordat ik afscheid neem de zondag erna. We zullen, in het spoor van de KND, lezen over David en Jonathan, uit 1 Sam 20.

Diensten bijwonen:
Diensten in de Oude Kerk zijn online. Bezoeken van de kerkdienst op zondagmorgen kan tot maximaal 65 personen. Daarvoor kunt u reserveren op maandag- en woensdagavond van 19:00-20:30 uur via tel.: 06-48370155.
Het is ook de bedoeling dat u de kinderen voor de oppas- en kindernevendienst aanmeldt op dit nummer en daarbij aangeeft of het de oppas of de kindernevendienst betreft. De kindernevendienst begint tegelijk met de kerkdienst in de Hoeve.

Kinderoppas
Op zondag 6 september verzorgen Marieke Kievit en Melle van Nieuwenhuizen de kinderoppas. Op zondag 13 september neemt Marlina Blokland die voor haar rekening.

Kostersdienst
Fennie Wouda is koster op 6 en 13 september.

Schriftlezing
Op 6 september verzorgt Joke van den Berg de schriftlezingen. Stan van Bosbeek is lector op 13 september.

Hulpdienst Oude Kerk
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Diaken Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of
- Joke van den Berg tel. 0577 - 84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Verjaardagsfonds/bezoekdienst
Op dinsdagavond 25 augustus hebben we een inloopuur in de kerk gehad. De opbrengst van de ingeleverde enveloppen over juli en augustus bedroeg € 592,85. Hartelijk dank hiervoor. Onze volgende bijeenkomst is op dinsdag 29 september a.s. om 19.30 in De Hoeve. Ria van Herk

Trouwerij
Een heus gemeenteberaad en gemeentebesluit gingen eraan vooraf, maar nu zal het eerste huwelijk tussen twee mensen van gelijke geslacht worden ingezegend in onze oude kerk. Henk Pol, ouderling in onze wijkgemeente, en Piet van Veen, zelf voorganger in de Protestante kerk, beiden inmiddels thuisgeraakt in onze gemeente, zullen op 11 september in een eredienst die om 15.00u begint een zegen vragen over hun huwelijk. Ook nu gelden de corona-regels, maar de dienst zal on-line te volgen zijn. Wie hen wil feliciteren, schrijve naar: Oldenallerhout 68, 3845 EC Harderwijk.

Jubileum
Twee jubilea mag ik hier melden.
- Familie H. Vermeer-Molenaar vormden op 29 augustus een robijnen huwelijkspaar.
- Familie J.W. Van de Bunte-van Dort zijn op 8 september een zilveren huwelijkspaar.
We wensen beide families, hoe lastig het ook is in deze tijd iets te vieren, een mooi moment toe met of op afstand van allen die bij hen horen en Gods zegen voor hun toekomst.

Komt u nog op bezoek?
Enkele mensen hebben te kennen gegeven nog graag bezoek van mij te ontvangen. Ik begrijp dat, en ook die dat niet aangeven zou je willen spreken, en ik probeer er tussen de verhuisdozen door ruimte voor te reserveren, maar het is ondoenlijk van iedereen met wie je de afgelopen jaren een band hebt gekregen persoonlijk thuis afscheid te nemen. De afscheidscommisie zal in het kerkblad berichten over mogelijke momenten van afscheid in deze ook in dit opzicht lastige coronasetting.

Tenslotte
Een nieuw woord: warmhartigheid. Het Genootschap Onze Taal en het Oranje Fonds begonnen in juli een zoektocht om een leemte in onze Nederlandse taal op te vullen. Volgens de initiatiefnemers was er namelijk nog geen goed woord voor wat er gebeurt als twee mensen die elkaar niet kennen naar elkaar omkijken en er een voelbare band ontstaat. ‘Bijvoorbeeld wanneer iemand zijn boodschappen laat vallen en een voorbijganger helpt met oprapen. Of wanneer je met een lekke band langs de weg staat en iemand helpt deze te vervangen.’ Uit verschillende inzendingen – soco (samentrekking van sociaal contact) of plotsbond werd warmhartigheid gekozen.
Ik hoorde er een zinspeling in op de overbekende gelijkenis van de warmhartige Samaritaan – die niet voor niets ook symbool staat voor het werk en zelfs uitgangspunt vormt van het embleem van de landelijke diaconie! En nieuw woord én een positieve aspect van de 'coronatijd'......

Met een hartelijke groet,
PAV