Lees voor
Zoek
Home > Oude Kerk > Nieuws

Vrijdag 22 maart 2024

Nieuws van rondom de Oude Kerk

Ter inleiding
De Heer is waarlijk opgestaan! Wat een heerlijk vooruitzicht om het Paasfeest weer te mogen vieren. Na Pasen zullen sommige kerkelijke activiteiten weer even gepauzeerd worden. Zo heeft de club voor kinderen in de bovenbouw op vrijdag 5 april hun uitje, Follow me sluit maandag 8 april af met een spelavond en ook voor de belijdeniscatechisanten komt het moment dichterbij dat zij belijdenis zullen gaan afleggen na een seizoen lang samen optrekken.
Andere activiteiten komen juist nu op gang. Na het kerkenraadsuitje, waarin we met elkaar nadachten over beleid, zullen we de komende maand een beleidsplancommissie samenstellen. En we zoeken leden die het leuk vinden om gezellige activiteiten te organiseren, zoals de startdag in september, zie de oproep verderop.
Maar eerst…

Diensten komende tijd
- Zondag 31 maart (Pasen)
De evangelist Markus beschrijft wat er gebeurt op de Paasmorgen als volgt (Markus 16:1-8): wanneer de vrouwen op weg gaan naar het graf van Jezus, zien ze in het graf een in het wit geklede jongeman, die hen zegt: “Jezus is opgewekt uit de dood, Hij is niet hier.” Maar: die boodschap leidt niet tot blijdschap, zoals je misschien zou verwachten. Bevangen door angst en schrik vluchten de vrouwen bij het graf vandaan. Een verontrustend einde… is dit hoe het afloopt?
Muzikale medewerking aan deze dienst (aanvang: 9.45 uur!) wordt verleend door Gerrit ’t Hart (orgel) en Willem-Jan Visser (trompet).
- Zondag 7 april
Deze zondag denken we nog eens verder op het Paasevangelie met 1 Korinthe 15. Maar hoe zit dat nu met doden die worden opgewekt? We kunnen ons er maar zo moeilijk iets bij voorstellen, zeker als je aan een graf staat. Met Paulus proberen we daar eens wat verder over door te denken.

Omzien naar elkaar
- Mevrouw Griffioen (Arcade woning 12) heeft een tijd geleden haar pols gebroken. Eerst leek het om een tijdelijke opname in de Arcade te gaan, maar nu blijkt dat ze daar zal blijven wonen.
- Mevrouw Heijboer zal binnenkort starten met haar behandelingen, waaronder een operatie en chemo- en/of hormoontherapie. Zij is mantelzorger van haar vader, wat de situatie nog moeilijker maakt. Fijn dat er dan mensen zijn die even aan de Catslaan kunnen zijn of juist met haar mee kunnen gaan.
- Dankbaarheid overheerst bij de fam. Priem. Steven moest onverwacht opgenomen worden voor zijn hart, maar na behandeling voelt hij zich nu beter dan hij zich in lange tijd gevoeld heeft. Fijn dat het zo is afgelopen!
- Mevrouw van Putten-Vlieg is onlangs geopereerd in Utrecht en heeft daarna een aantal weken in een zorghotel doorgebracht. Nu is ze weer thuis, maar ze zal nog verdere behandelingen moeten ondergaan.
- Bep Wagenmakers is opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle vanwege hartklachten. Ze heeft inmiddels een aantal behandelingen ondergaan, en hopelijk is ze, als u dit leest, weer thuis. Een spannende tijd, voor haarzelf, haar man Thijs en de mensen om hen heen.
We wensen deze gemeenteleden Gods nabijheid toe. Wilt u hen in uw voorbede gedenken en met hen meeleven?

Huwelijksjubileum
Op 9 april a.s. hopen Jan Erik en Nicole Issing 25 jaar getrouwd te zijn. We feliciteren hen, en hun kinderen, van harte met dit jubileum en wensen hun Gods zegen voor de toekomst.

Verjaardagsfonds-bezoekdienst.
De opbrengst van de enveloppen van februari j.l. bedroeg € 460,70, waarvan
€ 10,-- voor de bloemendienst. Alle gevers, hartelijk dank.
Ria van Herk

Gift
Via ouderling Ruth Kortenhoeven is een gift van € 50,- voor de jeugd van de Oude Kerk binnengekomen.


Overzicht komende activiteiten:

- Koffieochtenden op de woensdag
Iedere woensdagmorgen staat om 10.00 uur de koffie klaar in De Hoeve. Even een break in de week, voor wie dat wil. Van harte welkom!

- Bijbelkring ‘Abraham’
Het kerkelijke winterseizoen loopt alweer ten einde. Op donderdag 11 april hebben we voor de laatste keer Bijbelkring, van 10.00-11.30 uur in de Hoeve. We gaan verder met Psalm 103 en we sluiten het seizoen af.

- Wandeling zaterdag 13 april
Op zaterdagmorgen 13 april gaan we met de Wandelgroep Oude Kerk een gezellige mooie wandeling maken. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo en iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

- Mannenontbijt
Op zaterdag 13 april wordt in het Kerkelijk Centrum een mannenontbijt georganiseerd. Mannen uit alle Ermelose kerken en wijkgemeenten zijn hiervoor uitgenodigd. Zie verder het bericht in dit kerkblad onder ‘Algemeen’.

Gezocht: enthousiaste doeners/verbinders
De laatste jaren zorgde de kerkenraad voor de organisatie van sommige laagdrempelige activiteiten als de startdag en de kerstnachtdienst. Maar misschien zijn er ook wel gemeenteleden te vinden die het leuk vinden om activiteiten zoals deze te organiseren. Onderlinge betrokkenheid begint bij elkaar ontmoeten, misschien wilt u zich daarvoor inzetten? De kerkenraad denkt vooral aan deze twee momenten, maar het kan natuurlijk prima zo zijn dat u ideeën hebt voor weer heel andere vormen van ontmoeting. We horen het graag. Hebt u interesse, meld u dan bij een kerkenraadslid of via de mail van de scriba.

Belijdenisdienst
In het afgelopen seizoen is er een belijdenisgroep bij elkaar gekomen met catechisanten vanuit de Oude Kerk en de Kapel Staverden. Op 28 april hopen Dennis, Raymond en Noémi Visser die vanuit de Oude Kerk hieraan deelgenomen hebben, belijdenis van het geloof af te leggen in de morgendienst. We wensen hen een goede voorbereiding op deze zondag.

Jongerenreis Bulgarije herfst 2024
Het is weer zover! In de herfstvakantie van dit jaar zal er vanuit de Oude Kerk én de Westerkerk een groep jongeren naar Bulgarije reizen om de Roma-bevolking een handje te helpen door het uitvoeren van een aantal klussen. Deze klussen zullen worden gecombineerd met kinderwerk.
Wat we precies gaan doen, is nog de grote vraag. Dat wordt binnenkort duidelijk. Arie van Buuren is van maandag 18 t/m vrijdag 22 maart samen met een afvaardiging van Mission Possible naar Bulgarije geweest om te bepalen welke projecten door onze jongeren kunnen worden opgepakt. 
We willen jongeren vanaf 16 jaar van harte uitnodigen om zich op te geven om mee te gaan naar Bulgarije tijdens de herfstvakantie. Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een inspirerende missie waarbij je verschil kunt maken in het leven van anderen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen opdoet.
Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur een bericht naar nieuwsbriefoudekerk@gmail.com.

Tot slot
Vanuit de pastorie aan de Dennenlaan wensen wij u en jou gezegende Paasdagen toe.
Een hartelijke groet, mede namens onze dochters,
ds. Desiree Prins-van den Bosch en ds. Evert-Jan Prins


Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

 

Geen nieuws gevonden

Voor deze wijk(en) is geen nieuws gevonden.
Website ontwikkeling: Exitus ICT