Home > Oude Kerk > Nieuws

Nieuws van rondom de Oude Kerk

voor de zondagen 28 maart en 4 en 11 april

Kerkdiensten.
Op Goede Vrijdag worden er 2 diensten gehouden: om 10.00 uur en om 19.00 uur. De avonddienst is een half uur eerder dan gebruikelijk in verband met de avondklok.
In beide diensten wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Op 1e paasdag wordt er tijdens de kerkdienst weer kinderkerk georganiseerd in de Hoeve.

Kerkdiensten met 30 personen.
Vanaf Goede Vrijdag, 2 april hopen wij in de Oude Kerk weer kerkdiensten te houden waarbij 30 personen aanwezig mogen zijn.
Aanmelden kan steeds telefonisch op de maandag- en woensdagavond voorafgaand aan een zondag tussen 19.00 uur en 20.30 uur op telefoonnummer 06- 48.37.01.55. Dit telefoonnummer vind u ook op de website. In de dienst krijgt u een plaats toegewezen op 1,5 m. afstand van elkaar. Er wordt tijdens de dienst niet gezongen.

Kostersdienst
Op 28 maart verricht Bertus van Dam de kostersdiensten.
Fennie Wouda is koster op 2, 4 en 11 april.

Schriftlezing
Op het lectorenrooster staan voor 28 maart Carla Meiling, voor 4 april Willem Jan Visser en voor 11 april Bob Roukema.

Hulpdienst Oude Kerk
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Diaken Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of
Joke van den Berg tel. 0577 - 84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Huwelijksjubileum.
Op 26 maart a.s. hopen dhr. en mevr. B.J. Brouwer en G. Brouwer - Timmer G. te gedenken dat zij 50 jaar geleden in het huwelijk traden. Wij wensen hen samen met hun dierbaren een fijne dag toe.

Dank.
Op onze trouwdag op 8 maart 1961 in Den Haag was het dikke mist. Nu 60 jaar later op 8 maart 2021 scheen voor ons de zon uitbundig door de prachtige bossen bloemen, de telefoontjes en de vele, vele kaarten die wij hebben ontvangen. Ook zeker van de gemeente Oude kerk en vele leden. Heel hartelijk bedankt voor alle lieve en goede wensen. Ondanks alle beperkingen door Corona hadden wij een heerlijke dag. Maar wat missen wij jullie en de kontakten.
Tiny en Henny Oudshoorn

PASSION CHALLENGE
Zaterdagavond 3 april presenteren verschillende kerken uit Ermelo opnieuw de PASSION CHALLENGE. Dit keer niet verspreid op locaties door ons dorp maar live online voor iedereen te volgen; en interactief voor wie zich vooraf opgeeft.

Vanaf 21:00 gaan we samen met tieners en jongeren die zich hebben opgegeven dwars door het paasverhaal heen. We ontdekken wat er concreet gebeurt in die specifieke week voor Pasen. De PASSION CHALLENGE volgt met het t.v.-programma ‘The Voice of Holyland’ Jezus op de voet; en brengt ons dichterbij dan ooit.
Iedereen is dit keer welkom om mee te kijken. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, geef je dan op vanuit huis samen met je familie, vrienden of club. Je ontvangt dan spelmateriaal en een wel heel speciale maaltijd aan huis. En je doet dan live mee met wat er in de studio en tijdens live reportages op straat gebeurt. Meld je aan via onze website: www.passionchallenge.nl.

Uit de wijkkerkenraad
- Enkele punten uit de (on-line)wijkkerkenraadvergadering van februari:
Ruud-Jan van den Berg verzorgt de inleiding. Hij leest uit een dagboekje van ds. Troost over de gelijkenis van de zaaier uit Lucas en gaat voor in gebed.
- Afgesproken wordt dat er in het 2e kwartaal i.v.m. Corona geen gezamenlijke middagdiensten gehouden zullen worden.
- Profielschets predikant en gemeente: Aan de hand van de vooraf gemelde opmerkingen wordt de concept-profielschets doorgenomen. De opmerkingen worden doorgegeven aan de commissie die deze heeft opgesteld. Verdere aanpak: We spreken over het samenstellen van de toekomstige beroepingscommissie. De AK levert één ambtsdrager voor de beroepingscie. En moet in een latere fase wel instemmen met de groslijst van predikanten die benaderd gaan worden. Zoals bekend kan er voorlopig, gezien de financiële situatie van de Hervormde Gemeente, niet gestart worden met het beroepingsproces.
- John Meijers sluit de vergadering met een Gebed/gedicht van Marinus vd Berg: “Geef ons een nieuwe kans”

Tot slot :

Gebed op paasochtend (herkomst Open Deur)

God,
we weten niet wat er gebeurd is,
maar we zien tekens van nieuw leven:
morgenlicht, een leeg graf
fris groen, rotsen die zon doorlaten.
Dank u daarvoor!

We weten niet hoe het gebeurd is,
maar we horen woorden vol toekomst:
dat liefde opstaat, wakker wordt uit de dood,
dat het licht van Jezus
niet gedoofd is, maar volop schijnt.
Dank u daarvoor!

We weten niet hoe het gebeurt,
maar vreugde begint zich in ons te roeren,
hoop dat het waar is:
ook de liefde in ons kan opstaan
en gewekt worden uit wat dood is-

en dan leven,
als nieuw, in morgenlicht.

LH.

Zoek nieuws