Home > Oude Kerk > Activiteiten

24 mei 2020 10:00

De kinderhoek voor zondag 24 mei

Hallo jongens en meisjes,

Weer een zondag met een verhaal op afstand, maar jullie hebben het gehoord.. binnenkort mogen jullie weer helemaal naar school. En wat zou het dan fijn zijn als we elkaar misschien daarna ook weer in het echt in de kerk mogen zien. Wie weet.. maar dit keer nog een online verhaal.

We lezen uit Johannes 17:(1-13). De afgelopen tijd heb je misschien wel vaak gebeden voor andere mensen, voor opa’s en oma’s of voor alle zieke mensen in het ziekenhuis. Vandaag lezen we dat Jezus ook voor óns heeft gebeden en bidt! Hij bidt om ons op aarde te beschermen. Dat is prachtig. Het grootste offer heeft hij met Pasen al gebracht en met Hemelvaart mochten we gedenken dat hij terugkeerde naar zijn hemelse Vader. Vanaf die hemelse plek regeert hij en BIDT Hij of wij allemaal bij Hem willen horen.
In het volgende filmpje horen jullie daar meer over:

Hieronder vinden jullie de verwerkingen.
Een hele fijne zondag!!

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst

Blad 1

Blad 2

Blad 3

Blad 4

Blad 5

Blad 6

24 mei 2020 10:00

De kinderhoek voor zondag 31 mei 2020

Hallo jongens en meisjes,

Nog even en jullie mogen weer hele dagen naar school. Kijken jullie daar al naar uit?
Maar zover is het nog niet, jullie kunnen nog even aan de slag.

Voor zondag 31 mei, Pinksteren hebben we maar 1 verwerking voor jullie omdat wij hopen dat jullie die met z'n allen gaan maken. Dit is een windvanger.
Als het regent, kun je de regen zien. Als de zon schijnt, kun je de zon zien, maar als het waait kun je de wind niet zien. Je ziet wel de blaadjes aan de bomen heen en weer gaan, maar de wind zelf zie je niet.
Met een windvanger, het woord zegt het al, vang je de wind. Je ziet de wind niet, maar als je blaast, ontstaat er wind en gaat de windvanger draaien.

Met Pinksteren vieren we dat de Heilige Geest is gekomen. Maar de Heilige Geest kan je net als de wind niet zien. Dat maakt het wel lastig. voor de discipelen was Jezus als de zon, zijn woorden waren als regen. Je kon hem zien, horen en aanraken. De Here Jezus beloofde dat als Hij wegging, iemand anders zou komen om de discipelen te helpen. Dat was de Heilige Geest en dat horen en vieren we met Pinksteren.

Kleur de windvanger mooi in, knip hem uit en plak hem in elkaar en blazen maar...
Maak hier een mooie foto van en stuur hem op naar Ds. Verbaan. Wellicht komen jullie dan weer op de site te staan of wordt de foto getoond tijdens de kerkdienst.

Een heel fijn Pinksterweekend allemaal!

Bekijk het filmpje

Hoevemaaltijd