Home > Oude Kerk > Activiteiten

De Muzerije, Telgterbuurtweg 27 Ermelo

Concert in de Muzerije op 15 juni 2019

Beste mensen,

Op zaterdag 15 juni zal er een concert worden gegeven in De Muzerije, Telgterbuurtweg 27 te Ermelo. aanvang 15.30 uur:

Medewerking aan dit concert zal worden verleend door:
- Victor Pirir Avila (blokfluit en clavecimbel) en
- Gerrit 't Hart (orgel en clavecimbel)

Op het programma staan werken uit de 17e en 18e eeuw, onder meer van
- Pachelbel,
- Loeillet en
- Sammartini.

De toegang is gratis. Na afloop zal worden gecollecteerd.
Van harte welkom,
Greetje en Gerrit 't Hart

Volgende concerten:

- Zaterdag 21 september, aanvang 15.30 uur: Renée Bosch ( gamba) en Gerrit 't Hart (clavecimbel)

- Zaterdag 12 oktober, aanvang 15.30 uur: Muziek in verbinding met beeldende kunst. Opening van een expositie van werk van Heleen van Trigt

- Zaterdag 9 november, aanvang 15.30 uur: Vocaal Ensemble Pavane, onder leiding van Joke Hooikammer en Gerrit 't Hart (orgel en clavecimbel)

- Zaterdag 14 december, aanvang 15.00 uur en 16.30 uur: Kleinkoor Ermelo, onder leiding van Gerrit 't Hart. Op het programma staat muziek voor de advents- en kersttijd.

zaterdag 15 juni 2019 15:30 uur
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27 Ermelo

Zomerconcert in de Oude Kerk op 2 juli 2019

Evenals vorig jaar worden er in de monumentale Oude Kerk van Ermelo drie zomerconcerten gegeven.
Deze concerten vinden steeds op dinsdagavond plaats.
De aftrap zal op 2 juli worden gegeven door
- Victor Pirir Avila (blokfluit) en
- Gerrit 't Hart (orgel).

Het programma is afwisselend samengesteld en bestaat uit werken van onder meer
- Van Eyck,
- Van Noordt,
- Bach en
- Sammartini.

Het concert vangt om 20.00 uur aan. De toegang is vrij, na afloop zal worden gecollecteerd.

De volgende concerten zijn op 9 en 16 juli
dinsdag 2 juli 2019 20:00 uur
Oude Kerk

inzameling voedselbank 7 juli 2019

Voedselbank - inzameling en ook punten sparen (DE).

Als gemeenteleden van de Oude Kerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben ( zie artikel kerkblad onder diaconie).

Op zondag 7 juli 2019 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u mee helpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen: Houdbare melk,koffiepads, Chocolade pasta, Spaghetti ( 500 grams verpakking), Gezeefde tomaatjes en Knäckebröd.
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Er staat een bus bij de ingang van de kerk waar u ze in kunt doen. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank.

Alvast bedankt, diaken Gijs van Norden. tel: 560408

zondag 7 juli 2019 09:00 en 10:30 uur

Kliederkerk

Op 31 maart was er de eerste Kliederkerk Ermelo-bijeenkomst in de Immanuelkerk. We kijken terug op een geslaagde start! Natuurlijk ontdekten we bij de evaluatie enige verbeterpunten (het was ook onze eerste keer ;-), maar we zijn vol enthousiasme ook alweer aan de slag gegaan met de komende keer!
De eerstvolgende Kliederkerk zal zijn op zondag 7 juli in de Westerkerk (15.30-18.00 uur, het team begint om 14.00 uur met de voorbereidingen).
Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen: Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd).
Op dinsdag 4 juni (20.00 uur in de Westerkerk) willen we deze Kliederkerk-bijeenkomst voorbereiden. We kunnen mensen gebruiken in de volgende teams: gastvrijheid, catering, workshops en viering.
Alleen samen kunnen we van Kliederkerk Ermelo iets mooi maken!
Als je ook mee wil helpen doen, dan kun je je aanmelden bij Ery of André.
Geef dan ook even aan of je voorkeur hebt voor een bepaald team of een bepaalde activiteit. En als je andere mensen kent die wel willen helpen? Nodig hen dan gerust uit voor de voorbereidingsavond van 4 juni!
Als thema hebben we voor 7 juli gekozen voor ‘Op rots of zand’.
Wil je daar alvast eens over nadenken, check dan het volgende document:
We hopen elkaar te ontmoeten!
met hartelijke groet,
Ery Bennink
André Priem

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda!

Voor meer informatie klik hier
Westerkerk