Lees voor
Zoek
Home > Oude Kerk > Activiteiten

Activiteiten


19
SEP
zaterdag 19 september 16:30 uur
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27 Ermelo

Concert in de Muzerije 19 sep 2020 16:30

Beste mensen,

Nu er weer mogelijkheden zijn willen wij na een periode van stilstand de concerten in De Muzerije hervatten. Uiteraard wel met enkele aanpassingen die voortvloeien uit de richtlijnen die bij het geven van uitvoeringen van kracht zijn.

Een eerste aanpassing is dat de concerten, voor zover mogelijk en zolang het nodig is, tweemaal gegeven worden. Rekening houdend met de onderlinge afstand die gehouden moet worden en de daarmee samenhangende inrichting van De Muzerije, kunnen wij immers per concert minder bezoekers ontvangen. Om zoveel mogelijk muziekliefhebbers toch in de gelegenheid te stellen de concerten bij te wonen hebben wij voor deze oplossing gekozen.
De tijdstippen waarop de concerten plaatsvinden, namelijk 14.30 uur en 16.30 uur zijn zo gekozen, dat er tussendoor ruimschoots geventileerd kan worden en waar nodig gewerkt kan worden aan ontsmetting.

Een tweede aanpassing betreft het volgende: om een evenwichtige verdeling van het aantal bezoekers per concert te bewerkstelligen willen wij u vragen wanneer u van plan bent een concert te bezoeken, dit van tevoren aan te geven. Dit kan zowel telefonisch (0341-562762) als per e-mail. Fijn als u dan tevens vermeldt met hoeveel personen u denkt te komen en welk tijdstip uw voorkeur heeft.

Dan nu de aankondiging van het concert dat we graag willen houden op zaterdag 19 september aanstaande.:
Niet het voltallige Sweelinck Ensemble zal meewerken, zoals eerder aangekondigd, maar vanwege de beschikbare ruimte zullen enkele leden van dit ensemble zich instrumentaal laten horen.
Het gaat om de blokfluitiste Femke Vermaas en Janko Fraanje, die het clavecimbel en het secretaire-orgel zal bespelen.
Het programma dat zij aanbieden ziet er aantrekkelijk uit: een muzikale wandeling van Sweelinck naar Bach.
De aanvang van de concerten is, zoals hierboven al genoemd, 14.30 uur en 16.30 uur. De toegang is vrij. Na afloop zal worden gecollecteerd.

Graag tot ziens in De Muzerije!
Greetje en Gerrit 't Hart


Deel op Deel op

Details

zaterdag 19 september 16:30 uur
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27 Ermelo

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

25
SEP

Hoevemaaltijd

info volgt
Vrijdag 25 september 2020
Oude Kerk, De Hoeve
Meer informatie

minder
29
SEP

Samen de Bijbel lezen

Vorig jaar zijn we gestart met een bijbel gespreksgroep. Er zijn nóg 65 bijbelboeken… Graag zou ik in het komende seizoen, tussen eind september en Pasen, en wéér elke twee weken op dinsdag- of donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur het ‘Boek van het Begin’ - Genesis - gaan lezen.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.


Meer informatie en aanmelding: bijbellezen
dinsdag 29 september 2020
Immanuelkerk
Meer informatie

meer
01
OKT

2023 Nasleep razzia Putten

Na de mislukte aanslag van het verzet bij de Oldenallerbrug wordt een razzia uitgevoerd door soldaten van de Wehrmacht op 1 en 2 oktober 1944. De opdracht wordt gegeven door generaal F. Christiansen. In totaal worden er 660 mannen en jongens weggevoerd. Slechts 48 van hen overleefden de hel van de Duitse concentratiekampen. Dat niet het hele dorp werd afgebrand als vergelding was, hoe raar het ook klinkt, nog een geluk bij een ongeluk. Na de bevrijding kreeg Putten de naam: ‘Het dorp van de weduwen en wezen.’ Zowel uit binnen- als buitenland stroomde de hulp toe.

In zijn lezing gaat historicus Evert de Graaf in op tal van aspecten in de nasleep van de razzia.

Meer informatie en aanmelden:razzia
donderdag 1 oktober 2020
Maranathakerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT