Home > Nieuwe Kerk Noord > Zondagsschool zomerperiode

Zondagsschool

Zomerperiode zondagsschool

Sinds maart jl. zetten we voor de kinderen iedere week werkjes online die passen bij het thema van de kerkdienst.
De zomervakantie komt eraan en daarom zal zondag 12 juli de laatste keer voor de vakantie zijn dat deze werkjes gedownload kunnen worden.
In de zomerperiode kunt u gebruik maken van het zomerpakket van Bijbel Basics en van het Zomergezinsboekje Op z`n Kop gemaakt door de HGJB, GZB en IZB.

Het zomerpakket van Bijbel Basics bestaat uit 8 zondagen voor kinderen van 4-8 jaar en 8-12 jaar.
Voor de groep van 4-8 jaar biedt men een werkblad aan met daarop een navertelling van het bijbelverhaal, een paar vragen om over na te denken en een kleurplaat of een puzzelopdracht. Voor de groep van 8-12 jaar biedt men een werkblad aan met daarop het bijbelverhaal uit de Bijbel in Gewone Taal, vragen om over na te denken, weetjes, en iets om te doen, bijvoorbeeld een quiz, een puzzel of iets om te maken.

Het Zomersgezinsboekje Op z`n Kop boekje staat vol met gezinsmomenten, vieringen, puzzels en leuke opdrachten om samen als gezin te doen.
Daarnaast staan er portretjes in van jonge christenen van dichtbij of ver weg die het verhaal delen van hun leven dat op z’n kop stond.
Het boekje is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook aan tieners is gedacht, voor hen is er elke dag een mooie gespreksvraag of stelling.
Extra materialen kunnen gedownload worden via zomergezinsboekje.nl. Hier vindt u ook bij een aantal gezinsmomenten een podcast voor tieners en de teksten van alle liedjes.

Tegen het einde van de zomervakantie hopen we meer duidelijkheid te kunnen geven wanneer het mogelijk is om de reguliere zondagsschool weer op te starten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.