Home > Kerkelijk Centrum > Activiteiten

Zaterdag 19 september vanaf 17:00 uur
Kerkelijk Centrum

Veiling ten behoeve van de renovatie van het KC

Ons plan was om afgelopen 21 maart een veiling te houden om de laatste € 15.000,- voor de renovatie binnen te halen. Door de corona waren we gedwongen deze veiling uit te stellen. De veiling zal nu worden gehouden op zaterdag 19 september. We willen hier een leuk feestje van maken en beginnen aan het einde van de middag met een gezamenlijke maaltijd, als dank voor het mooie bedrag dat al door u is toegezegd. Vanaf 17.00 uur bent u welkom waarna we om 17.30 uur beginnen met de maaltijd. Na de maaltijd gaat om 18.45 uur de veiling van start. Hiervoor hebben we natuurlijk de nodige kavels van diensten en producten nodig waarop geboden kan worden. Hierbij kunt u denken aan:

•          een barbecue bij u in de tuin,

•          een avondje oppassen,

•          een diner voor 6,

•          een taart op bestelling,

•          een dagje schilderen etc.

We maken gebruik van de al eerder ingevulde intekenlijsten voor de kavels, uiteraard mogen daar nog nieuwe kavels bij! Opgaveformulieren voor de maaltijd liggen op de tafels in de hal. Tot uiterlijk 16 september kunt u zich ook via de mail opgeven voor de maaltijd (cjderuiter@hetnet.nl). Komt u ook? Wij hopen bij een goede opkomst een mooi bedrag binnen te halen.

Zaterdag 19 september vanaf 17:00 uur
Kerkelijk Centrum

Een moeilijk boek of moeilijke mensen

De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt?
En hoe voorkom je een al te rationele Bijbellezing?

In zijn boek 'Lezen en laten lezen' benadrukt Arnold Huijgen het 'je laten lezen' door de Bijbel, dat wil zeggen: je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt.

Meer informatie en aanmelden: moeilijk boek
woensdag 9 december 2020
Nieuwe Kerk

Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Traditioneel draait u met kerst de Messiah van Händel of Bachs Weihnachtsoratorium. Schitterende muziek waardoor u waarschijnlijk helemaal in de stemming komt. Maar er is zoveel meer te beluisteren!

Saskia van Lier zal beeld en muziek bij elkaar brengen in deze lezing. Het zal een streling voor oor en oog worden.

Meer informatie en aanmelden: kerst
donderdag 17 december 2020
Immanuelkerk

Een moeilijk boek

Nabespreking van de lezing door prof. Arnold Huijgen over zijn boek Lezen en laten lezen. De nabespreking vindt plaats op woensdagochtend 6 januari 2021 o.l.v. ds. J. Bogerd

Ds. Bogerd schrijft: “In zijn boek ‘Lezen en laten lezen’ is Arnold Huijgen op zoek naar een gelovige omgang met de Bijbel. Je leest de Bijbel niet alleen, maar je laat je ook lezen door God, die in de Bijbel het woord neemt.

We gaan na of hij ons een begaanbare weg wijst om de Bijbel tot zijn recht te laten komen zodat ons hart geraakt wordt.”

Ds. Bogerd is predikant van de Nieuwe Kerk.

U kunt zich hier aanmelden. Vermeld nummer 2035B.

Aanvang 10:00 uur,
Locatie: Nieuwe Kerk.