Home > Kerkelijk Centrum > Activiteiten

Zondag 20 september na de ochtenddienst
Het 'indianenbos'

Startzondag 2020

Na de dienst op zondag willen we (bij goed weer) elkaar vanaf 11.00 uur ontmoeten in het indianenbos (Ericalaan) met koffie, fris en wat lekkers je verder ook mee wilt nemen. Door de corona maatregelen houden we het dit jaar dus simpel maar wel gezellig!
Wel hebben we ideeën over een gemeentefeest maar dat houden we tegoed als de corona maatregelen van de baan zijn en we elkaar gewoon kunnen ontmoeten.

Zondag 20 september na de ochtenddienst
Het 'indianenbos'

Samen de Bijbel lezen

Vorig jaar zijn we gestart met een bijbel gespreksgroep. Er zijn nóg 65 bijbelboeken… Graag zou ik in het komende seizoen, tussen eind september en Pasen, en wéér elke twee weken op dinsdag- of donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur het ‘Boek van het Begin’ - Genesis - gaan lezen.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: bijbellezen
dinsdag 29 september 2020
Immanuelkerk

2023 Nasleep razzia Putten

Na de mislukte aanslag van het verzet bij de Oldenallerbrug wordt een razzia uitgevoerd door soldaten van de Wehrmacht op 1 en 2 oktober 1944. De opdracht wordt gegeven door generaal F. Christiansen. In totaal worden er 660 mannen en jongens weggevoerd. Slechts 48 van hen overleefden de hel van de Duitse concentratiekampen. Dat niet het hele dorp werd afgebrand als vergelding was, hoe raar het ook klinkt, nog een geluk bij een ongeluk. Na de bevrijding kreeg Putten de naam: ‘Het dorp van de weduwen en wezen.’ Zowel uit binnen- als buitenland stroomde de hulp toe.

In zijn lezing gaat historicus Evert de Graaf in op tal van aspecten in de nasleep van de razzia.

Meer informatie en aanmelden:razzia
donderdag 1 oktober 2020
Maranathakerk

2024 groene vingerwijzingen

Vanuit de actualiteit rond milieuvragen en de klimaatcrisis wordt ook de theologie bevraagd. Wat zijn de mogelijkheden en de grenzen van een ‘groene theologie’ om ons nu te inspireren en verder te helpen? Hoe verbindt die zich met de Bijbelse traditie? Een belangrijke bijdrage naar het zoeken van een antwoord daarop biedt de Joodse ecologische theologie. Daarin staat de Thora centraal.

Hans Schravesande was en is nog actief als theoloog rond de vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering.

Meer informatie en aanmelding: vingerwijzingen
maandag 5 oktober 2020
Immanuelkerk