Home > Kerkelijk Centrum > Activiteiten

Zaterdag 27 Nov. tussen 10:-00 en 15:00 uur
Parkeerplaats KC

Oud ijzer actie t.b.v. renovatie KC

Op zaterdag 27 november staan op de parkeerplaats voor het KC diverse containers klaar van 10.00-15.00 uur om alles van oud ijzer in te gooien. Daar hoeven wij verder weinig over uit te leggen. Alles is welkom waar ijzer aan zit behalve koel- en diepvrieskasten en tl-buizen.
Daarnaast zijn er ook mini containers voor kabels, snoeren, accu's, zink, tin, koper, lood en aluminium. Heeft u twijfel of het gebracht kan worden en/of wilt u het op laten halen?

Bel dan gerust even met 0341-268656.
Theo v.d. Hombergh en Herbert Bouwers

Zaterdag 27 Nov. tussen 10:-00 en 15:00 uur
Parkeerplaats KC

Vierde dienst Jaarthema

De derde dienst over het Jaarthema heeft als onderwerp:
Geleid door de Geest
De rol van de Heilige Geest in vernieuwing

Alle informatie over het Jaarthema: "Zoals Jezus" vindt u hier.
Zondag 5 december Ochtenddienst 09:30 uur
Kerkelijk Centrum

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk