Home > Algemeen > Activiteiten

vrijdag 4 oktober 2019 (aanvang 19.45 uur)
Kerkelijk Centrum

Marriage Course

De Marriage Course zijn 7 mooie avonden over het huwelijk en 7 avonden om er samen als echtpaar even uit zijn.
In alle rust met z’n tweeën over je relatie en gevoelens praten, zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toe komt.

De tweede avond is op vrijdag 4 oktober in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze avond start om 19.45 met een verzorgde koffie/theetafel.

Indien u graag nog verdere informatie of heeft u vragen? Of wilt u zich aanmelden?
Dan kunt u ons bereiken via:
email: gekevandenberg62@gmail.com
telefoonnummer: 0341-553077
of het contactformulier.

vrijdag 4 oktober 2019 (aanvang 19.45 uur)
Kerkelijk Centrum

MEI

Online kerkdienst Westerkerk

Kijk online naar de dienst vanuit de Westerkerk via:
In geval van een haperende stream op kerkomroep adviseren we u om de YouTube-link te gebruiken.

Kijk op de pagina over de online diensten voor meer informatie.

Ook voor deze zondag is er weer materiaal voor de kindernevendienst beschikbaar. Voor een overzicht zie de pagina Bible Basics Online. Klik hier om het materiaal van deze zondag te downloaden.
Westerkerk

MEI

geluiden van Pinksteren

Pinksterzondagmorgen om 10.00 uur gaan we met de kindernevendienst op zoek naar de geluiden van Pinksteren.
Thomas en Andreas liepen al vroeg in de ochtend langs het water.
Ze kwamen allerlei mensen tegen, want het was druk. Mensen waren van ver gekomen, daardoor hoorden ze stemmen die ze niet konden verstaan.
Kun jij je voorstellen welke geluiden bij dit verhaal horen?
We gaan geluid maken bij het pinksterverhaal en doen dat door gebruik te maken van allerlei soorten klankschalen.

Kinderen van de Zendingskerk: Jullie zijn op pinkstermorgen welkom op het pleintje achter de Zendingskerk, gaan we samen op zoek naar de geluiden van Pinksteren!
Om 10.00 uur
Zendingskerk

De kinderhoek voor zondag 31 mei 2020

Hallo jongens en meisjes,

Nog even en jullie mogen weer hele dagen naar school. Kijken jullie daar al naar uit?
Maar zover is het nog niet, jullie kunnen nog even aan de slag.

Voor zondag 31 mei, Pinksteren hebben we maar 1 verwerking voor jullie omdat wij hopen dat jullie die met z'n allen gaan maken. Dit is een windvanger.
Als het regent, kun je de regen zien. Als de zon schijnt, kun je de zon zien, maar als het waait kun je de wind niet zien. Je ziet wel de blaadjes aan de bomen heen en weer gaan, maar de wind zelf zie je niet.
Met een windvanger, het woord zegt het al, vang je de wind. Je ziet de wind niet, maar als je blaast, ontstaat er wind en gaat de windvanger draaien.

Met Pinksteren vieren we dat de Heilige Geest is gekomen. Maar de Heilige Geest kan je net als de wind niet zien. Dat maakt het wel lastig. voor de discipelen was Jezus als de zon, zijn woorden waren als regen. Je kon hem zien, horen en aanraken. De Here Jezus beloofde dat als Hij wegging, iemand anders zou komen om de discipelen te helpen. Dat was de Heilige Geest en dat horen en vieren we met Pinksteren.

Kleur de windvanger mooi in, knip hem uit en plak hem in elkaar en blazen maar...
Maak hier een mooie foto van en stuur hem op naar Ds. Verbaan. Wellicht komen jullie dan weer op de site te staan of wordt de foto getoond tijdens de kerkdienst.

Een heel fijn Pinksterweekend allemaal!

Bekijk het filmpje

Oude Kerk