Home > Algemeen > Activiteiten

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)
Kerkelijk Centrum

Marriage Course

De Marriage Course zijn 7 mooie avonden over het huwelijk en 7 avonden om er samen als echtpaar even uit zijn.

In alle rust met z’n tweeën over je relatie en gevoelens praten, zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toe komt.

Wij starten weer op vrijdag 29 september 2019 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze eerste avond start om 19.00 uur met een maaltijd.

Indien u graag nog verdere informatie of heeft u vragen? Of wilt u zich aanmelden?

Dan kunt u ons bereiken via:
email: gekevandenberg62@gmail.com
telefoonnummer: 0341-553077
of het contactformulier

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)
Kerkelijk Centrum

Diensten rondom Pasen

Na weken van voorbereiding in de veertigdagentijd zijn er verschillende vieringen in de Stille Week en Pasen.

Klik hier om naar de informatie over deze diensten te gaan.

Verschillende diensten
Oude kerk en Westerkerk

Passion Challange 2019

Passion Challenge 2019
In de nacht van Pasen, de nacht van 20 op 21 april, kun je je opnieuw laten uitdagen door de Passion Challenge in Ermelo. De Passion Challenge is een actieve en inspirerende Paaservaring voor alle jongeren vanaf ongeveer 14 jaar tot ongeveer 25 jaar. Deelname vanaf 12 jaar is mogelijk in groepsverband met ook 14+ ers er bij. Je kunt je opgeven met je eigen groep of individueel. Er zullen teams meedoen die wat jonger zijn en teams die wat ouder zijn. Je trekt dan ook de hele nacht vooral met je eigen team op.
Het wordt weer een indringende nachtelijke tocht langs diverse locaties. Gedurende de nacht ontvouwt zich de geschiedenis van Jezus’ lijden, sterven en opstanding. Dit jaar is het thema ‘Kiemkracht’.
De Passion Challenge is een initiatief van het jeugdwerk van diverse kerken in Ermelo.
Opgeven en meer info via de website: www.passionchallenge.nl

Paasochtendviering Passion Challenge 21 april
Ook dit jaar eindig de Passion Challenge in de nacht van Pasen, in de open lucht, op Paasochtend. Rond het moment van zonsopkomst horen, zingen en ervaren we: de Heer is waarlijk opgestaan.
Graag vieren we dit moment behalve met de deelnemers van de Passion Challenge, met u als gemeenteleden van verschillende kerken. Ouders of gezinsleden van de deelnemende jongeren, of eenvoudigweg als gemeenteleden die dit bijzondere moment willen meebeleven. Daarom geven we nu alvast de plaats en het tijdstip door waar we de Paasochtendviering ‘Kiemkracht in de graftuin’ hopen te houden: Paaszondag 21 april vanaf ca 6.30 uur op het grote veld achterin begraafplaats Koningsvaren aan de Varenlaan 27 in Ermelo.
Natuurlijk begrijpen we dat sommige mensen deze locatie een eigenaardige of confronterende keuze kunnen vinden. Binnen het programma van de Passion Challenge, en in het bijzonder rond de Paasochtendviering hopen we tot uitdrukking te brengen hoe het licht van Pasen, de opstanding van Jezus Christus álles te zeggen heeft over onze dierbare doden. En uiteraard zullen we respectvol omgaan met de plek waar we ons bevinden. N.B. voor de ouders van deelnemers: na de Paasochtendviering zullen de jongeren nog een wandeling van ca. 15 minuten terug naar een andere locatie mogen maken om hun fietsen op te halen.
Namens het kernteam Passion Challenge,
20 en 21 april 2019
diverse locaties

vrouwenwandeling feest van genade

Vrouwenwandeling

Afsluiting van het “feest der genade”

We lezen in de Bijbel, in Mattheus 28, dat op de vroege Paasmorgen vrouwen op weg gingen om naar het graf te kijken. Als vrouwen uit het Kerkelijk Centrum willen wij deze vrouwen volgen. Op D.V. zondag 21 april om 7.00 uur willen we starten bij de kerk richting begraafplaats “de Koningsvaren” om daar het opstandingsevangelie te lezen en enkele liederen te zingen. Terug bij de kerk willen we gezamenlijk ontbijten, waarna we de kerkdienst bij kunnen wonen. Er is een collecte voor de onkosten. Alle vrouwen zijn van harte welkom om dit samen te beleven.

Aanmelden via de intekenlijst in de voorhal of via het contactformulier.
Klik op de naam om bij het contactformulier te komen.

Contactpersonen:
Hermien Jansen
Geke van den Berg

Dit is een van de activiteiten rondom het gemeenteproject Feest van Genade
zondagochtend 21 april om 7:00 uur
start Kerkelijk Centrum