Home > Algemeen > Activiteiten

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)
Kerkelijk Centrum

Marriage Course

De Marriage Course zijn 7 mooie avonden over het huwelijk en 7 avonden om er samen als echtpaar even uit zijn.

In alle rust met z’n tweeën over je relatie en gevoelens praten, zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toe komt.

Wij starten weer op vrijdag 29 september 2019 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze eerste avond start om 19.00 uur met een maaltijd.

Indien u graag nog verdere informatie of heeft u vragen? Of wilt u zich aanmelden?

Dan kunt u ons bereiken via:
email: gekevandenberg62@gmail.com
telefoonnummer: 0341-553077
of het contactformulier

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)
Kerkelijk Centrum

Muzikaal optreden door Trio Desima

Trio Desima met ‘Herfstimpressie’
Klassieke muziek en poëzie met Désirée Schuttel-Roosjen, Simone de Koning-Blotenburg en Martine Bunschoten-Lage

Het trio Desima geeft een inloopconcert in de Zendingskerk, Harderwijkerweg 10 te Ermelo. Het concert begint om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 15:45 uur. De toegang is gratis. Desima bestaat uit Désirée Schuttel-Roosjen (verteller), Simone de Koning-Blotenburg (sopraan) en Martine Bunschoten-Lage (pianist).

Simone en Martine hebben samen aan het Conservatorium in Utrecht gestudeerd. Beiden hebben ruime en brede ervaring als musicus. Désirée is een fervent poëzieliefhebber. In mei 2018 brachten ze hun eerste klassieke lied- en poëzierecital ‘Lentewandeling’ in de Catharinakapel te Harderwijk en in februari 2019 voerden ze daar hun tweede recital ‘Winterdroom’ uit. Door de zorgvuldig bij elkaar gezochte liederen en poëzie ontstond een recital die niet alleen een concert is, maar waarin a.h.w. een verhaal verteld wordt. Het op deze manier combineren van muziek en poëzie werd enthousiast ontvangen door het publiek.

In de Zendingskerk zal trio Desima 26 oktober haar derde lied- en poëzierecital uitvoeren, getiteld ‘Herfstimpressie’. Het programma is samengesteld met liederen van o.a. Haydn, Fauré en Quilter en gedichten van o.a. Martinus Nijhof, Nicolaas Matsier en Rikkert Zuiderveld.
Storm, regen, vallend blad, intense kleurenpracht: Beleef de herfst in Desima’s nieuwe programma 'Herfstimpressie'!

Na afloop ontmoeting onder het genot van koffie en thee.
Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zaterdagmiddag 26 oktober, aanvang 15.00 uur tot ongeveer 15.45 uur.
Zendingskerk

Clubavond Step Forward (16+)

Vanavond is er Step forward voor de jeugd van 16 jaar en ouder.
We beginnen om 19:30 aan de Hamburgerweg

Klik hier voor meer informatie
Hamburgerweg

Een glimp van de hemel

Rembrandt als bijbels theoloog.
Het kan u niet zijn ontgaan: in dit Rembrandt-jaar, 350 jaar na zijn dood, wordt er in allerlei tentoonstellingen, lezingen en andere culturele activiteiten aandacht besteed aan zijn werk.

Ds. Jan Riemersma vertelt in woord en beeld over de diepere laag in Rembrandts schilderijen. Hij belicht het bijbels-theologische aspect van Rembrandt en hoe dit met zijn werk en persoonlijk leven verweven was.
Jan Riemersma was gemeentepredikant en daarna ouderenpastor in Sliedrecht.

Meer informatie en aanmelden: Rembrandt
maandag 28 oktober