Home > Algemeen > Activiteiten

Oude Kerk

Kliederkerk

Op zondag 15 september vindt al weer de derde Kliederkerk in Ermelo plaats. Dit keer is de Oude Kerk aan de Kerkbrink 1 gastheer, en het thema luidt ‘David & Goliath’. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd).

We werken het thema weer op verrassende en creatieve wijze uit; met onder meer een zangworkshop waarvan de liederen terugkomen in de viering; en diverse andere doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat dit prachtige Bijbelverhaal op vernieuwende en betekenisvolle wijze bij groot en klein tot leven komt komt

Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.

Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’
Namens het Kliederkerk team,
André Priem en Sjaak Teuwissen

Voor meer informatie klik hier

Oude Kerk

Gebedsgroep Westerkerk

Gebedsgroep Westerkerk, maandag 23 september :11.00 t/m 12.15 uur.
Voor meer informatie klik hier.
11:00 t/m 12:15 uur
Westerkerk

Startavond huiskringen

Startavond huiskringen: 23 september 20:00 uur
Op maandag 23 september willen we met alle huiskringen en met iedereen die daar belangstelling voor heeft een gezamenlijke start maken. Het komend seizoen willen aan de slag gaan met het boekje dat vanuit het EW daarvoor is uitgegeven: ‘Dit is mijn lichaam – de kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving’. Verschillende thema’s en onderdelen uit het boekje zullen in het nieuwe seizoen ook tijdens kerkdiensten aan de orde komen – daarmee willen we met elkaar werken aan een bredere opbouw van het Lichaam van Christus. De startavond staat in het teken om daarmee aan de slag te gaan!
Er zijn verschillende huiskringen waar voldoende ruimte is voor nieuwe mensen – en bij genoeg belangstelling kunnen er ook weer nieuwe huiskringen starten!
In de huiskringen draait het om groeien in geloof door samen het geloofsgesprek te voeren, om groeien in de ontmoeting met God en met elkaar. Heb je interesse om mee te gaan draaien, neem dan contact op met Joke Nijeboer of André Priem..
Westerkerk

Samen de Bijbel lezen

Met de slogan ‘terug naar de bronnen’ - probeert de kerk weer belangstelling te wekken voor ‘gewoon’ samen Bijbel lezen. Vroeger lazen we aan tafel en op school en bij vergaderingen…, maar tegenwoordig weten velen weinig meer van die verhalen.

Daarnaast, lezen en verstaan zijn twee dingen. ‘Verstaat u wat u leest?’
Graag nodigt ds. Nelle-Mieke Drop u uit voor een nieuw te starten Bijbel-lees-groep. Voorlopig staan komend najaar 5 bijeenkomsten gepland.
5 donderdag ochtend- en/of avondkring.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus predikant, tijdelijk verbonden aan de Gereformeerde Kerk Ermelo.

Meer informatie en aanmelding:
Samen de Bijbel lezen
donderdag 26 september 2019