Home > Algemeen > Activiteiten

Beatrixschool

Kliederkerk

Iedereen is welkom bij de Kliederkerk! De laatste in de eerste reeks van vijf. Het thema dit keer is 'Op reis met Abraham’.

Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.

Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’

Voor meer informatie klik hier.

Beatrixschool

2009 Stemmen van de ziel

De vergeten #Metoo's van vroeger
In zijn boek Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie laat Hans Siepel zien dat dementie veel meer is dan de medische 'verklaring': aantasting van hersencellen, waardoor het denkproces wordt vernietigd. Hij beschrijft het twee jaar durende dementieproces van zijn moeder, tussen de eerste aankondiging van dementie en haar sterven en afscheid.

Hans Siepel (1958) is schrijver en communicatiedeskundige, coach en adviseur.

Voor meer informatie en aanmelden: Metoo
maandag 17 februari 2020
Oude Kerk, De Hoeve

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.
Volenbeekweg 12, Putten

Tweede gemeenteavond homoseksualiteit en de kerk

Op 21 januari hadden we de eerste avond. Er was best een mooie opkomst en er was een prettige, open sfeer waarin we met elkaar van gedachten konden wisselen en waarin de bijbelteksten die vaak geciteerd worden rondom homoseksualiteit aan de orde kwamen. Voor geïnteresseerden is de powerpoint van deze avond beschikbaar (stuur even een mailtje naar André).

Omdat het lastig is om in een grote groep inhoudelijk dieper op het thema in te gaan, zou het mooi zijn dat er na deze eerste avond in kleine groepen over doorgesproken wordt. Dit kan in de bestaande huiskringen zijn, maar ook in pop-up-groepen die speciaal hiervoor bij elkaar komen.
Het is de bedoeling dat er tussen 22 januari en 19 februari van dergelijke groepsbijeenkomsten zijn. Heb je interesse geeft dat dan even door!

Op woensdag 19 februari (inloop met koffie vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur) zal de tweede avond worden gehouden. Iedereen is welkom!
Tijdens deze avond maken we de stap naar vandaag. Hoe vertaal je wat we in de bijbel lezen naar vandaag. En hoe werkt dat dan in de praktijk? Ook tijdens deze avond willen we tijd inruimen om met elkaar te kunnen delen en uitwisselen hoe we hierin staan. Wat is belangrijk voor jou persoonlijk en wat is belangrijk voor de gemeente? Hoe kunnen we een gemeente zijn waarin mensen zich veilig en geaccepteerd weten – ook bij verschillende meningen en opvattingen?

We hopen met elkaar op mooie en zinvolle bijeenkomsten!
De voorbereidingscommissie, Aart Verspuij, Joke Nijeboer, Machteld van Dam en André Priem.

20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.45 uur)
Westerkerk