Home > Algemeen > Activiteiten

21 november 2019 (aanvang 20.00 uur)
Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4, Ermelo

Israël in de media en de BDS

BDS (Boycot, Desinvestering, Sancties) beoogt het boycotten van producten uit de zgn. “bezette” gebieden, o.a. Judea en Samaria (Westbank). André Diepenbroek, jarenlang werkzaam geweest als radiomaker en presentator bij de E.O. is inleider op dit thema.

Ook veel Christenen zien de BDS als een vredelievend en geoorloofd middel om economische druk op Israël uit te oefenen om de “bezette” Palestijnse gebieden o.a. Judea en Samaria (Westbank) te beëindigen. De reactie van de Nederlandse Opperrabbijn Binyomin Jacobs is scherp over de BDS. “BDS staat voor de vernietiging van heel Israël, niet slechts voor het boycotten van een paar producten uit Judea en Samaria en legitimeert Jodenhaat”.

Sommige regeringen hebben de steun aan de BDS ingetrokken. Zo heeft het Duitse parlement de argumentatie en methoden die de BDS gebruikt bestempeld als antisemitisch. Een tweede thema, nauw samenhangend met de BDS is, hoe in het algemeen over Israël in de media bericht wordt.

Klopt het beeld dat in de media geschetst wordt?
André Diepenbroek, jarenlang werkzaam geweest als radiomaker en presentator bij de E.O., zal beide thema’s bespreken. Bij de BDS komt aan de orde: wie is haar oprichter, wat zijn de achtergronden van deze beweging; wat beoogt zij, welke acties staat zij voor? Bij de media gaat het om vragen als: in hoeverre ligt Israël onder een vergrootglas vergeleken met andere landen? In hoeverre kunnen we spreken van objectieve informatie die via de media tot ons komt?

Datum:   21 november 2019
Plaats:     Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4, Ermelo
Tijd:         20.00 uur – 21.45 uur
Inleider:   André Diepenbroek
Collecte:  bestrijding onkosten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat (pa.kommers@planet.nl; tel. 0341-55180).

21 november 2019 (aanvang 20.00 uur)
Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4, Ermelo

Inzameling voedselbank

Als gemeenteleden van de Westerkerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie artikel kerkblad onder diaconie).

Op zondag 8 december 2019 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u meehelpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
  • pot groente
  • stuk kaas
  • pak rijst
  • pot jam
  • net handsinaasappels
  • wasmiddel
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank.

In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.

Alvast bedankt namens de diakenen van de Westerkerk.
Westerkerk

Benjamin Britten

Onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit.

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland.

Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

De avond wordt verzorgd door Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong.

Meer informatie en aanmelden: Benjamin Britten
donderdag 12 december 2019
Immanuelkerk

Kerstfair Oude Kerk 2019

Alvast voor uw agenda.
Op zaterdag 14 december van 10:00 tot 14:00 uur houden wij onze jaarlijkse kerstfair.
Kom ook genieten van de gezellige sfeer met koffie en gebak, muziek, glühwein, erwtensoep met worst etc.
En natuurlijk verkopen we weer de mooiste kerststukken.
De opbrengst is dit jaar voor het werk in Gambia van www.stichtingkaramba.nl.

Het kerstfairteam: Fennie, Gijs, Margriet en Bob.
zaterdag 14 december 2019
Oude Kerk, De Hoeve