Home > Algemeen > Activiteiten

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

Vierde dienst Jaarthema

De derde dienst over het Jaarthema heeft als onderwerp:
Geleid door de Geest
De rol van de Heilige Geest in vernieuwing

Alle informatie over het Jaarthema: "Zoals Jezus" vindt u hier.
Zondag 5 december Ochtenddienst 09:30 uur
Kerkelijk Centrum

Simone Weil over aandacht

Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

Dinsdagmiddagkring

Op de eerste dinsdag van de maand december, 7 december, hopen we voor de derde e keer samen te komen. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Voor meer informatie klik hier.
Westerkerk