Home > Algemeen > Activiteiten

Maranathakerk

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. J.H. Schravesande

Maranathakerk

Vierde dienst Jaarthema

De derde dienst over het Jaarthema heeft als onderwerp:
Geleid door de Geest
De rol van de Heilige Geest in vernieuwing

Alle informatie over het Jaarthema: "Zoals Jezus" vindt u hier.
Zondag 5 december Ochtenddienst 09:30 uur
Kerkelijk Centrum

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Dinsdagmiddagkring

Op de eerste dinsdag van de maand december, 7 december, hopen we voor de derde e keer samen te komen. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Voor meer informatie klik hier.
Westerkerk