Home > Westerkerk > Nieuws

Woensdag 25 september 2019

Start kamp Basiscatechese

Voor alle tieners van klas 1 t/m 5 organiseren we in het weekend van 28-29 september een kamp en we willen jou graag uitnodigen!
Kosten zijn 15,- pp. Het thema is ‘Making Choices’.
Het programma is bijna klaar en wij, de leiding, hebben er al onwijs veel zin in! Vind je het leuk om met ons mee te gaan? Schrijf je dan snel in via het aanmeldformulier dat na de dienst 15 of 22 september te verkrijgen is bij Nathaniël of Kayla achter in de kerk. (je mag Kayla ook appen voor een digitale versie van het formulier

Groetjes de kampleiding.

Zoek nieuws

Westerkerk

20 oktober: nog één keer Chayim

15 oktober 2019  |  Chayim heeft moeten besluiten om a.s. zondag 20 oktober voor het laatst haar medewerking te verlenen aan een eredienst in de Westerkerk.

Oprichter Ton Bannink schrijft hierover:

Kortgeleden heeft Peggy Vlijm aangegeven om privé-redenen te gaan stoppen met de coaching van Chayim. Wij hebben in de tussentijd gekeken of er draagvlak was voor de groep om door te gaan, maar doordat meerdere leden ook aangaven te willen stoppen bleek dat niet haalbaar.
Het gebrek aan muzikanten in de groep heeft daar ook een rol in gespeeld.

Zo’n 10 jaar hebben wij met enige regelmaat mogen meewerken aan de erediensten in de Westerkerk. De gemeente meenemen in de lofzang is niet zomaar iets en dat vraagt het nodige van de leden om die rol goed te vervullen. Nu ingeschat wordt dat wij die rol als groep niet meer goed kunnen vervullen, hebben wij in gezamenlijkheid deze beslissing genomen.

Hopelijk vinden de diverse leden van Chayim een andere plek om hun talenten in te zetten.

We danken Chayim voor hun jarenlange inzet!

15 oktober 2019

Samen hart voor mensen

15 oktober 2019  |

In het kader van Wereld armoede dag ( 19 oktober 2019) heeft Schuldhulpmaatje Nederland een website ontwikkeld, ’ Samen Hart voor mensen’.
Op zondag 20 oktober 2019 zal in verschillende kerken aandacht aan het thema geschonken worden.

In Ermelo leven zo'n 3.000 inwoners(!) in armoede of kennen (grote) financiële zorgen. Alleen met inzet van velen, ook vanuit de kerken,
kunnen we deze mensen met financiële zorgen of schulden op het spoor komen en kunnen we in hun vaak uitzichtloze situatie enig LICHT brengen.
Dat is niet alleen een uitdaging voor u en ons maar ook een kans om te tonen dat het lot van deze mensen ons ter harte gaat.

Over het onderwerp is meer informatie is te vinden op de speciale website www.samenhartvoormensen.nl

De Thema Groep Armoede van de Hervormde Diaconie.

Schuldhulpmaatje
15 oktober 2019

Westerkerk

Schoenendoosactie

03 oktober 2019  |  Zondag 13 oktober gaat de schoenendoosactie weer van start. Jong en oud worden uitgenodigd een schoenendoos te versieren en te vullen met schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel.
Lege schoenendozen kunnen vanaf die zondag vanuit de hal van de kerk worden meegenomen, maar zelf een schoenendoos regelen kan ook.
Op zondag 3 november worden de schoenendozen voorafgaand aan de dienst ingezameld voor in de kerk. Voor organisatie- en transport wordt er een bijdrage gevraagd van € 5,- per schoenendoos. Actie4Kids is een landelijke actie en verwacht dit jaar 45.000 schoenendozen in te zamelen.
De schoenendozen gaan naar kinderen die leven in moeilijke omstandigheden. Dit jaar zijn dat kinderen in: Sierra Leone, Togo, Malawi, Roemenië, Moldavië en vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.
Waar dat is toegestaan wordt er ook een boekje met Bijbelverhalen uitgedeeld.

Voor eventuele informatie:
Ton Bannink