Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Nieuws

Woensdag 01 februari 2023

Samen onderweg naar Pasen, doe je mee?

Wat is het fijn om samen als gemeente dit jaar toe te leven naar Pasen!
Vanaf 22 februari begint de 40-dagen-tijd, zondag 9 april is het Pasen dit jaar.
Je kan persoonlijk en samen meer verdiepen, ook als kring kun je aan de slag gaan.
  • Een leuke tip: de kalender van Petrus, PKN. Het thema dit jaar is: Uit liefde voor jou, ontvangen en delen. Je kunt het boekje bestellen via deze link.
We hebben zoveel in Christus van God ontvangen, waar we fijn van kunnen delen!
  • Het is fijn om aandacht te geven aan de diensten rondom Pasen en daar ook iets van te delen met anderen, met een uitnodiging te inspireren.
Samen actief aan de slag:
  • Wat is het leuk ook om als Westerkerk-gemeente een activiteit samen met de wijk te gaan doen, in de Paastijd.
Een mooi idee is er al voor een Paasontbijt in de Vleugel en ook iets in de wijk, in Ermelo te delen. Samen ontmoeten!

Vind je het leuk om samen met een groep(je) mee te denken en samen te organiseren en mogelijk heb je nog meer leuke ideeën? Ik hoor graag van je.

Hartelijke groeten,
Sita Wijma (Ouderling gemeenteopbouw)
We spreken elkaar bij de kerk of app, bel of mail:
Tel. 0613881326 of sitawijma@gmail.comDeel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Westerkerk

Vanuit de kerkenraad

28 maart 2023  |  De kerkenraad publiceert regelmatig een stukje tekst over de onderwerpen die besproken zijn in de vergaderingen. Naar aanleiding van de  vergadering van 16 februari jongstleden staat de informatie op de website. Op overzichtspagina kunt u ook de eerder verschenen teksten teruglezen.


Tags
kerkenraad
28 maart 2023

minder
Westerkerk

Pinksterdienst op ‘t Weitje; gezocht: hulp uit West

24 maart 2023  |  Het is de bedoeling om met Pinksteren weer een interkerkelijke viering op ’t Weitje te organiseren. De vieringen die we samen hebben gehad in voorgaande jaren waren mooie momenten.

Juist op Pinksteren samen met anderen uit allerlei andere kerken en geloofsgemeenschappen.

Er is al een groep enthousiastelingen aan het werk, maar we zoeken nog iemand vanuit de Westerkerk.

Iets voor jou? Neem dan contact op met ds. Priem of met Frank Hubert (06-5586 5945) 


24 maart 2023

meer
Westerkerk

Vertrouwenspersonen

20 maart 2023  |  In de vergadering van de Algemene Kerkenraad van 23 februari zijn twee vertrouwenspersonen aangegesteld. Zij stellen zich graag aan u voor.

Beste gemeenteleden,

Regelmatig worden we via de hedendaagse nieuwsitems op de hoogte gesteld van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag wat plaats vindt op allerlei gebieden in het maatschappelijk leven. Helaas komt dat soms ook voor binnen een kerkelijke gemeente. Als Hervormde gemeente Ermelo verlangen we ernaar dat de verschillende wijkgemeenten een ontmoetingsplaats is, waar het veilig is voor iedereen. Dat de gemeente een plaats is waar we respect hebben voor elkaar, niemand de baas speelt, misbruik gemeld kan worden en recht gesproken wordt.
De Algemene Kerkenraad is bezig hierin stappen zetten om bewust te werken aan een Veilige Kerk.

Als een eerste stap daarin zijn wij, Bennie Vliek en Cora Dolstra, geïnstalleerd als vertrouwenspersonen binnen de Hervormde gemeente van Ermelo. In het najaar van 2022 hebben we deelgenomen aan een specifieke training voor deze functie. Deze werd gegeven vanuit Het Meldpunt seksueel misbruik in kerkelijke relaties.

Veiligheid in de gemeente ontstaat door veilig en open met elkaar om te gaan. Dat lijkt een open deur. Toch kan het best lastig zijn om over zo’n kwetsbaar onderwerp met elkaar in gesprek te gaan, zeker als het gaat over grensoverschrijdend gedrag binnen een pastorale of andere kerkelijk relatie. Misschien bent u of ben jij wel iemand, die te maken heeft (gehad) met ongewenst gedrag in de kerkelijke gemeente. Het kan gedrag zijn op het gebied van (seksuele) intimidatie, machtsmisbruik of agressie. Als onafhankelijk vertrouwenspersoon willen we naar uw en jouw verhaal luisteren, ook als er twijfel is. Als dat gewenst is, kunnen we samen zoeken naar benodigde hulp en/of ondersteuning. Ook willen we naast u en jou staan als u, jij besluit om hiervan een melding of een klacht te doen.
De komende tijd zult u, jij meer vernemen over de Veilige Kerk.

Wie zijn wij?
Bennie Vliek, getrouwd met Jolanda en (schoon)vader van 3 dochters en 2 schoonzonen in de leeftijd van 22-25 jaar. We leven mee met de Nieuwe Kerk. In het dagelijks leven werk ik drie dagen voor ’s Heeren Loo als adviseur. Daarnaast werk ik als psychosociaal en relatietherapeut in een eigen praktijk. De komende jaren hoop ik een bijdrage te leveren als vertrouwenspersoon binnen de Hervormde gemeente van Ermelo. In die rol hoop ik toegankelijk te zijn voor gemeenteleden met hun vragen en hun verhaal.

Cora Dolstra, getrouwd met John. Samen hebben we vijf kinderen, waarvan er nog twee thuis wonen. We zijn verbonden met het Kerkelijk Centrum. In het dagelijks leven ben ik thuisblijfmoeder. Daarnaast ben in ik in de afrondende fase van de studie voor psychosociaal therapeut. Het is mijn verlangen om als christen én als therapeut een tijdje op te trekken met mensen, die door de gebrokenheid in hun leven zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Als vertrouwenspersoon wil ik graag open luisteren naar uw en jouw vragen en ervaringen. Schroom niet om één van ons beiden te benaderen. Uw, jouw verhaal doet ertoe!

Contact: vertrouwenspersoon@hervormdermelo.nl


20 maart 2023

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT