Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 11 november 2022

Kerstfeest voor gezinnen

Vanuit de jeugddiaconie organiseren we op Eerste Kerstdag een kerstfeest voor gezinnen met een krappe portemonnee en/of geen netwerk om kerst mee te vieren. Het wordt een gezellige middag voor kinderen en ouders met spelletjes, kerstliedjes bij het kampvuur en samen eten.

Vind je het leuk om kerst eens op een andere manier te vieren en nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan helpen om dit feest samen te vieren. We zoeken nog vrijwilligers in de voorbereiding, om te koken etc. Dit kan alleen maar ook gezellig met het hele gezin.

Ook als je mensen kent die het leuk zouden vinden om uitgenodigd te worden, kun je dit aan ons doorgeven dan zorgen we dat ze een uitnodiging krijgen.
Voor vragen en aanmelden: stuur een berichtje naar Sophie Kwant (06-16816059)

Zoek nieuws

Westerkerk

Samen onderweg naar Pasen, doe je mee?

01 februari 2023  |  Wat is het fijn om samen als gemeente dit jaar toe te leven naar Pasen!
Vanaf 22 februari begint de 40-dagen-tijd, zondag 9 april is het Pasen dit jaar.
Je kan persoonlijk en samen meer verdiepen, ook als kring kun je aan de slag gaan.
  • Een leuke tip: de kalender van Petrus, PKN. Het thema dit jaar is: Uit liefde voor jou, ontvangen en delen. Je kunt het boekje bestellen via deze link.
We hebben zoveel in Christus van God ontvangen, waar we fijn van kunnen delen!
  • Het is fijn om aandacht te geven aan de diensten rondom Pasen en daar ook iets van te delen met anderen, met een uitnodiging te inspireren.
Samen actief aan de slag:
  • Wat is het leuk ook om als Westerkerk-gemeente een activiteit samen met de wijk te gaan doen, in de Paastijd.
Een mooi idee is er al voor een Paasontbijt in de Vleugel en ook iets in de wijk, in Ermelo te delen. Samen ontmoeten!

Vind je het leuk om samen met een groep(je) mee te denken en samen te organiseren en mogelijk heb je nog meer leuke ideeën? Ik hoor graag van je.

Hartelijke groeten,
Sita Wijma (Ouderling gemeenteopbouw)
We spreken elkaar bij de kerk of app, bel of mail:
Tel. 0613881326 of sitawijma@gmail.com

01 februari 2023

Scipio app

26 januari 2023  |  Het afgelopen jaar hebben we als wijk een pilot gehad met de Scipio app. Na evaluatie in de kerkenraad is besloten om door te gaan met de Scipio app. We gaan het gebruik van deze app de komende maanden uitbreiden. Ook zien we graag dat nog meer leden de app gaan gebruiken.

Is van u een e-mailadres bekend in de administratie en maakt u nog geen gebruik van de app? Dan krijgt uw binnenkort een e-mail met daarin een uitnodiging om de app te installeren. Dit is geen spam of phishing; u kunt dit bericht vertrouwen.

Krijgt u geen e-mail? Dan is uw e-mailadres niet bekend in de administratie. Geef uw e-mailadres door via app.wk@hervormd-ermelo.nl en we vragen het kerkelijk bureau dit in de administratie op te nemen. U kunt ook rechtstreeks het kerkelijk bureau (e-mail: kerkelijkbureau@hervormd-ermelo.nl) hiervoor benaderen.

Informatie over de Scipio app vindt u elders op de website.

26 januari 2023

Leven in relatie

20 januari 2023  |  Na de dienst van vorige week willen we komende zondag 22 januari in kleine groepen met elkaar in gesprek gaan over een aantal vragen/stellingen. We willen in een sfeer van veiligheid en openheid met elkaar van gedachten wisselen. Mede naar aanleiding van deze bezinning en de al eerder gehouden avonden willen we als kerkenraad in de loop van het nu komende voorjaar uiteindelijk ook formeel een standpunt innemen over de plaats van mensen met homoseksuele of lesbische geaardheid in onze wijkgemeente. In die zin willen we ook een concreet vervolg geven aan deze gesprekken.

Meer informatie (waaronder de vragen/stellingen) vind je hier.

20 januari 2023