Lees voor
Zoek
Home > Diaconie > Nieuws

Vrijdag 24 september 2021

Stichting Kimon project Jedidja

Een deel van het legaat dat de diaconie mocht verdelen, gaat naar het project Jedidja van de Stichting Kimon. 

Hulp voor ruim 500 kinderen met een beperking

Jedidja: ondersteuning van kwetsbare kinderen bij hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling
Jedidja is een project van Kimon

Jedidja is werkzaam in Guinee-Bissau. Dit land ligt in het westen van Afrika en behoort tot de armste landen ter wereld. De bevolking is vooral afhankelijk van de opbrengst van het land. In de afgelegen dorpjes is geen openbare elektriciteitsvoorziening en zelfs in de steden is drinkbaar water niet vanzelfsprekend, laat staan op het platteland. Vrouwen en kinderen slepend met grote jerrycans water is een dagelijks terugkerend beeld.

Meer dan de helft van de bevolking hangt het animisme aan, een natuurgodsdienst waarbij krachten uit de natuur aanbeden worden. Het animisme kenmerkt zich ook door angst voor ziekte of onheil. Kinderen met een beperking worden in Guinee-Bissau gezien als veroorzakers van ziekten, ellende en de dood in families. Als mensen christen of moslim zijn, is er vaak nog angst. Daarom willen veel mensen niets met kinderen met een ziekte of handicap te maken hebben en vaak worden ze ‘weggedaan’. Deze ‘onzichtbare’ kinderen, nu vaak verborgen in donkere hutten, wil Kimon naar buiten halen en letterlijk in het licht zetten.

Het team van “Jedidja” is werkzaam in de provincies Quinará en Tombali, een groot gebied in zuidwest Guinee-Bissau. Gerda Klaver en Marianne van Helden geven samen met lokale vrijwilligers en supervisors zorg aan ruim 500 kinderen met een beperking. De kinderen worden gestimuleerd in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Deze zorg is gebaseerd op een CBR-aanpak (Community Based Rehabilitation) waarbij kinderen binnen de eigen familie en gemeenschap opgroeien. Daar ontvangen ze zorg en begeleiding. De kinderen en hun verzorgers worden maandelijks bezocht door een ambulant begeleider. Centraal staat hierbij de boodschap naar de ouders: uw kind is een waardevol schepsel! Daarnaast ontvangen kinderen passend onderwijs of beroepstraining als dat mogelijk is. Als een kind medicijnen, een rolstoel, schoolgeld of versterkende voeding nodig heeft, dan wordt hierin voorzien. Jedidja doet hiernaast ook kinderevangelisatiewerk en traint hier lokale mensen voor.

Graag stellen we één kind aan u voor:

Dit is Benjamin, hij is geboren op 12-08-2015. Zijn vader en anderen zijn bang voor hem. Daarom woont zijn moeder in een andere plaats dan haar man. Benjamin heeft een klein hoofd, waardoor zijn hersenen beperkt zijn in hun ontwikkeling. Hierdoor heeft hij een grote ontwikkelingsachterstand en epilepsie. Benjamin heeft medicijnen nodig en zijn familie begeleiding, bemoediging en uitleg over zijn medicijnen. Benjamins ouders zijn christen en soms gaat Benjamin mee naar de kerk.

Benjamin is één kind dat hulp nodig heeft en zo zijn er nog meer kinderen die wachten op hulp! Voor dit werk hebben wij uw gebed en steun nodig! 17 oktober zal er gecollecteerd worden voor dit doel!
U kunt uw gift ook overmaken naar NL 77 ABNA 0400 5986 98 t.n.v. Stichting Kimon met vermelding van ‘Jedidja’. Kimon is ANBI gecertificeerd en uw giften zijn dus fiscaal aftrekbaar.

U kunt er ook voor kiezen één kind structureel te steunen voor 1,00 per dag! U ontvangt dan post van en over dit kind! U kunt zich aanmelden via sponsoreenkind@kimon.nl of www.kimon.nl/sponsor-een-kind of 06-24838892. Meer informatie kunt u vinden op www.kimon.nl/jedidja en www.gerdaklaver.nl

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw waardevolle steun voor de toekomst van waardevolle kinderen en jongeren!




Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

 

Geen nieuws gevonden

Voor deze wijk(en) is geen nieuws gevonden.
Website ontwikkeling: Exitus ICT