Home > Zendingskerk > Activiteiten

zondag 7 april 2019 (aanvang 17.30 uur)
Zendingskerk, Ermelo

Filmavond: The Children Act

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis Ermelo
Tijd:       17:30 uur
Locatie: Zendingskerk, Ermelo
Inleider: ds. Sj.P. Zwaan

The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ia McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak..

De 17- jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehova's getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Deze film komt in de plaats van de aangekondigde "The Stanford Experiment” onder leiding van ds. Jan Visser, die te aangrijpend is en waarvoor een kijkwaarschuwing is gegeven. Bij nader inzien en door voortschrijdend inzicht vinden we deze film te heftig en niet passend voor onze leeravonden.

Bijdrage € 7,50 incl. koffie/thee, soep en broodjes.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de werkgroep het Leerhuis vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.

zondag 7 april 2019 (aanvang 17.30 uur)
Zendingskerk, Ermelo

Marriage Course

De Marriage Course zijn 7 mooie avonden over het huwelijk en 7 avonden om er samen als echtpaar even uit zijn.

In alle rust met z’n tweeën over je relatie en gevoelens praten, zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toe komt.

Wij starten weer op vrijdag 29 september 2019 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze eerste avond start om 19.00 uur met een maaltijd.

Indien u graag nog verdere informatie of heeft u vragen? Of wilt u zich aanmelden?

of het contactformulier

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)

Marriage Course

De tweede avond is op vrijdag 4 oktober in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze avond start om 19.45 met een verzorgde koffie/theetafel.

of het contactformulier.
vrijdag 4 oktober 2019 (aanvang 19.45 uur)

Marriage Course

De derde avond is op vrijdag 11 oktober in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze avond start om 19.45 met een verzorgde koffie/theetafel.

of het contactformulier.
vrijdag 11 oktober 2019 (aanvang 19.45 uur)