Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 12 april 2019

Gedachtenisboek

Sinds een jaar plaatsen we foto’s van overleden gemeenteleden op de gedachtenistafel. Een jaar na het overlijden plaatsen we de foto in een gedachtenisboek om hen op deze manier in ons midden te houden. Onlangs kregen we het verzoek of een foto van een eerder overleden gemeentelid ook in het gedachtenisboek kan worden opgenomen.
We vinden dit een mooi voorstel en willen hier graag gehoor aan geven. Hebt u als gemeentelid in het verleden een dierbare verloren en wilt u een foto van hem of haar in het gedachtenisboek? Neem hierover voor 1 mei even contact op met ds. André Priem
Vermeld daar apart bij:
Voornamen of roepnaam en achternaam van de overledene,
Datum overlijden
Leeftijd van overlijden.

Zoek nieuws

Gebedswandelingen of gebedsfietsroutes

13 mei 2019  |  Pinksteren, het feest van de Geest, valt dit jaar laat: zondag 9 juni. In Ermelo bidden we in interkerkelijk verband al vanaf 2003 voor een diepere doorwerking van de Heilige Geest in ons leven en in ons dorp.

In Ermelo doen we het dit jaar iets anders dan voorgaande jaren.
‘s Morgens is De Binnenkamer aan de Stationsstraat 20 (in de oude molenaarswoning) de plaats waar van maandag 3 t/m vrijdag 7 juni van 7.45 tot 8.45 uur samen met anderen gebeden wordt. Let er even op dat buiten de openingstijden van boekwinkel Evita om het toilet niet beschikbaar is.

Daarnaast zijn er zes gebedswandelingen of gebedsfietsroutes, verspreid over vijf dagen. Een gebedswandeling is een wandeling waarbij je biddend door je wijk, dorp of stad loopt. Je doet dat bij voorkeur met z’n tweeën. Je geeft je ogen de kost en zult zo gaandeweg in gedachten of hardop bidden voor wat je ziet of voor wat er in gedachten komt.

Voor meer informatie kijk hier.

13 mei 2019

Kliederkerk

10 mei 2019  |  De eerstvolgende Kliederkerk zal zijn op zondag 7 juli in de Westerkerk (15.30-18.00 uur, het team begint om 14.00 uur met de voorbereidingen).
Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen: Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd).

Op dinsdag 4 juni (20.00 uur in de Westerkerk) willen we deze Kliederkerk-bijeenkomst voorbereiden. We kunnen mensen gebruiken in de volgende teams: gastvrijheid, catering, workshops en viering.
Alleen samen kunnen we van Kliederkerk Ermelo iets mooi maken!
Als je ook mee wil helpen doen, dan kun je je aanmelden bij Ery of André.
Geef dan ook even aan of je voorkeur hebt voor een bepaald team of een bepaalde activiteit. En als je andere mensen kent die wel willen helpen? Nodig hen dan gerust uit voor de voorbereidingsavond van 4 juni!
Als thema hebben we voor 7 juli gekozen voor ‘Op rots of zand’.
Wil je daar alvast eens over nadenken, check dan het volgende document:
We hopen elkaar te ontmoeten!
met hartelijke groet,
Ery Bennink
André Priem

Op meer dan 100 plekken in Nederland bestaat al een Kliederkerk, en hopelijk binnenkort ook in Ermelo. Meer informatie over Kliederkerk:

10 mei 2019

10 mei spelavond voor jong & oud

06 mei 2019  |  Ook zin om weer lekker bordspellen te doen, te sjoelen of een ander spel? Kom vrijdagavond 10 mei naar de Westerkerk. Neem zelf één of meer spellen mee, koek of chips of drinken... en kom gezellig een spel doen.
Wij zorgen voor ruimte (De Westerkerk) en tegenstanders (deze uitnodiging).

Wanneer? 10 mei tussen 19:30 en 22:30 uur
Voor vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op.

06 mei 2019