Home > Westerkerk > Activiteiten

Kerkplein Westerkerk

Onkruid wieden kerkplein

Wie helpt er mee op woensdagavond 26 juni met het onkruid wieden bij de Westerkerk?

Kerkplein Westerkerk

Zien met je hart

In de parabel van ‘De kleine prins’ van de schrijver Antoine de Saint-Exupéry, het verhaal over de zoektocht van de mens naar geluk, zegt de vos: ‘Adieu. Hier mijn geheim. Het is heel eenvoudig: je ziet alleen maar goed met je hart. Wat essentieel is, is voor de ogen onzichtbaar.’

Lily Veen Lily Veen heeft zich verdiept in de spirituele en filosofische levensvragen, maar zegt nadrukkelijk dat ze een praktijkmens is. Ze heeft gedichten geschreven en tekeningen gemaakt.

Meer informatie en aanmelden: Weil

woensdag 13 november 2019
Immanuelkerk

Informatieavond vacatures

Zoals u weet, ontstaan er eind dit jaar diverse vacatures in de kerkenraad. Daarnaast zijn er een aantal vacatures voor pastoraal bezoeker. Iedere twee jaar is het weer een uitdaging om alle vacatures ingevuld te krijgen. Maar het is ook een kans: nieuwe kerkenraadsleden of medewerkers brengen vaak een nieuw geluid en een frisse blik. Een goede doorstroming in de kerkenraad is van belang voor de hele gemeente.

Een overzicht van de vacatures vindt u elders op de website.

De kerkenraad heeft het plan opgevat om een informatieavond te houden over de vacatures. Tijdens deze avond kunnen we u informatie geven over het kerken(raads)werk in het algemeen, en de specifieke ambten en functies in het bijzonder. Ook kunt u vragen stellen en verder kijken dan alleen de ene vacature waar u misschien voor gevraagd zou worden.

Deze avond is daarom niet uitsluitend bedoeld voor het polsen van de belangstelling om een vacature in te vullen, maar ook om u te informeren over het kerkenraadswerk. Ook als u (bijna) zeker weet dat u geen functie wilt vervullen, heten we u van harte welkom. Een groot deel van de kerkenraad zal op deze avond aanwezig zijn.

We hebben een uitnodiging verstuurd naar gemeenteleden die genoemd zijn naar aanleiding van een oproep om namen in te dienen. Daarnaast geldt de uitnodiging voor iedereen in de gemeente: u bent van harte welkom!

We hopen op een opkomst die vele malen groter is dan het aantal in te vullen vacatures. We zullen u tijdens deze avond niet voor het blok zetten om ja te zeggen voor een ambt of functie. Maar als na afloop van de avond uw belangstelling gewekt is, horen we dat natuurlijk graag.

De avond is uiteraard in de Westerkerk; aanvang om 20 uur. Inloop en koffie is er vanaf 19.45 uur.

Aanvang 20.00 uur; inloop en koffie vanaf 19.45 uur
Westerkerk

Orgelconcert Gerrit 't Hart

Zaterdag 16 november van 19.00 tot 20.00 uur Westerkerk
Een concert van Gerrit ’t Hart op het orgel in de Westerkerk met medewerking van het Kleinkoor Ermelo.
Uitgevoerd worden werken van Tunder, Buxtehude en een aantal eigen werken van Gerrit, die op cd zijn uitgebracht.
De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor dekking van kosten.
19:00 -20:00
Westerkerk