Home > Westerkerk > Activiteiten

dinsdag 15 januari 2019 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Ermelo

Kwetsbare liefde

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Westerkerk
Inleider: Bernhard Reitsma

Wat is de roeping van de kerk in haar verhouding tot de islam?
Hoe kan de kerk laten zien wie Jezus werkelijk is?

Prof. Bernhard Reitsma spreekt uit ervaring en laat zich niet leiden door angst. Hij werkte 7 jaar in Libanon en is nu hoogleraar aan de VU met als leerstoel “de kerk in de context van de islam”.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.

dinsdag 15 januari 2019 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Ermelo

Uitje kindernevendienst

Klik hier naar de contactpagina van Hanneke te gaan
10:30 -15:00
Hans en Grietje

Kliederkerk

Op 31 maart was er de eerste Kliederkerk Ermelo-bijeenkomst in de Immanuelkerk. We kijken terug op een geslaagde start! Natuurlijk ontdekten we bij de evaluatie enige verbeterpunten (het was ook onze eerste keer ;-), maar we zijn vol enthousiasme ook alweer aan de slag gegaan met de komende keer!
De eerstvolgende Kliederkerk zal zijn op zondag 7 juli in de Westerkerk (15.30-18.00 uur, het team begint om 14.00 uur met de voorbereidingen).
Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen: Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd).
Op dinsdag 4 juni (20.00 uur in de Westerkerk) willen we deze Kliederkerk-bijeenkomst voorbereiden. We kunnen mensen gebruiken in de volgende teams: gastvrijheid, catering, workshops en viering.
Alleen samen kunnen we van Kliederkerk Ermelo iets mooi maken!
Als je ook mee wil helpen doen, dan kun je je aanmelden bij Ery of André.
Geef dan ook even aan of je voorkeur hebt voor een bepaald team of een bepaalde activiteit. En als je andere mensen kent die wel willen helpen? Nodig hen dan gerust uit voor de voorbereidingsavond van 4 juni!
Als thema hebben we voor 7 juli gekozen voor ‘Op rots of zand’.
Wil je daar alvast eens over nadenken, check dan het volgende document:
We hopen elkaar te ontmoeten!
met hartelijke groet,
Ery Bennink
André Priem

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda!

Voor meer informatie klik hier
Westerkerk

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.
Volenbeekweg 12, Putten