Home > Westerkerk > Activiteiten

Inzameling voedselbank

Als gemeenteleden van de Westerkerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie artikel kerkblad onder diaconie).

Op zondag 8 december 2019 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u meehelpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
  • pot groente
  • stuk kaas
  • pak rijst
  • pot jam
  • net handsinaasappels
  • wasmiddel
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank.

In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.

Alvast bedankt namens de diakenen van de Westerkerk.

Gemeenteavond

Op 22 september aanstaande is er een gemeenteavond. De kerkenraad neemt u dan graag mee in de plannen rond de vervanging van de keet en uitbreiding van de Westerkerk. We praten u bij over wat er de afgelopen maanden gebeurd is, wat de plannen zijn voor de periode die voor ons ligt, welke partijen erbij betrokken zijn en wat onze visie is die hieraan ten grondslag ligt. Ook zullen we proberen te schetsen hoe we de financiering vorm willen geven.

Net als bij kerkdiensten is het noodzakelijk dat u zich inschrijft. Dit kan via het bekende formulier. Ook de andere, bekende maatregelen gelden tijdens deze gemeenteavond. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, zal de gemeenteavond ook via YouTube en Kerkomroep te volgen zijn. We proberen iets te organiseren om het voor thuiskijkers mogelijk te maken om te reageren of vragen te stellen. Op welke manier is op dit moment nog niet duidelijk.

De avond begint om 20 uur. Van harte welkom!

Opvoedingsavond

Opvoeden tijdens corona

Sinds enkele jaren is het pastoraat in de gemeente ingedeeld in leeftijdscategorieën zodat het pastoraat aangepast kan worden aan de behoeftes. Bij het pastoraat in de wat oudere doelgroepen, ligt de nadruk wat meer op individuele bezoeken. Wij merken dat daar binnen de 19-44 jaar niet veel behoefte naar is. Er is wel behoefte aan betrokkenheid bij elkaar, ontmoeting en geïnspireerd worden. Dus dat willen we bieden in de volgende vorm.

Komend seizoen staan er 6 avonden gepland met diverse thema's. Deze avond kun je elkaar ontmoeten, elkaar inspireren, elkaar leren kennen. Maar natuurlijk ook zelf geïnspireerd worden door het thema, door elkaar en ook door een spreker die de avond zal leiden. We hebben de 6 avonden in 3 soorten verdeeld; relaties, opvoeding en geloofsverdieping. Wij hopen op deze manier voor eenieder iets te bieden.

Wij starten met een opvoedingsavond met als titel “opvoeden tijdens corona”. Het wordt een avond om geïnspireerd en bemoedigd te worden hoe we onze kinderen het geloof kunnen meegeven in deze bijzondere tijd.

Locatie: Westerkerk
Datum: 23 September
Tijdstip: 19:30 uur

Vooral nu de ontmoeting op de zondag wat beperkt is, lijkt ons dit fijn om met elkaar te doen en hopen we op goede avonden (rekening houdende met corona maatregelen)! Twijfel niet, maar voor eenieder; wees welkom!
Als je wilt komen dan graag opgeven bij Mark de Groot of Nicole van Schaijk

Met vriendelijke groet,
Mark

Paulus een biografie

Hij geldt als een van de belangrijkste figuren uit het christendom, en heeft als geen ander bijgedragen aan de verspreiding ervan: de apostel Paulus. Maar wie was hij eigenlijk? Was hij wel een apostel?

(Tom) Wright heeft zich uitvoerig verdiept in Paulus’ brieven en de wereld waarin hij leefde. Hij schreef een zeer leesbare biografie van ongeveer 450 bladzijden. Op drie woensdagochtenden lezen en bespreken we (delen uit) dit boek van 10:00 - 11:45 uur in het Kerkelijk Centrum.

Roelof de Wit is predikant van het Kerkelijk Centrum te Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: Paulus
woensdag 23 september 2020