Home > Westerkerk > Activiteiten

Westerkerk

Clubavond Step Forward (16+)

Vanavond is er Step forward voor de jeugd van 16 jaar en ouder.
We beginnen om 19:30 in de Westerkerk

Klik hier voor meer informatie

Westerkerk

400 jaar Dordt - Dordtse Leerregels: leerstuk of leer?

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum, Ermelo
Inleider: Jozias de Koeijer

Dordtse Leerregels: leerstuk of stuk leer?
400 jaar geleden opgesteld tijdens de Nationale Synode te Dordt.
Door de één vergood, door de ander verguisd.

Ds. Jozias de Koeijer probeert met ons de ligging van “Dordt” te ontdekken.

Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.

maandag 25 februari 2019 (aanvang 20 uur)
Kerkelijk Centrum, Ermelo

MRT

Ontmoetingsavonden sectie 6 (buitengebied Ermelo-West)

Binnenkort worden er voor de gemeenteleden in Telgt, Horst, Harderwijk en omstreken ontmoetingsavonden georganiseerd. Als het goed is hebt u een persoonlijke uitnodiging ontvangen samen met de kerkbalans-envelop.
Soms kerk je al jaren samen onder hetzelfde dak, zonder elkaar echt te hebben leren kennen. Dit is een mooie gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken of elkaar beter te leren kennen. Je kunt kiezen uit de volgende data:

Dinsdagavond 19 februari Ruigehoekweg 8
Maandagavond 4 maart Riebroekersteeg 31
Woensdagavond 20 maart Oude Telgterweg 260

Vanaf 19.30 staat de koffie klaar, zodat we om 19.45 uur kunnen beginnen.
Het thema ‘Verbonden met God en met elkaar’ staat centraal en aan de hand van een bijbelgedeelte en een werkvorm gaan we met elkaar in gesprek. Dit alles natuurlijk in een ontspannen sfeer ;-)
Rond 21.45 uur willen we de avond afsluiten.
Opgave graag vóór 9 februari bij ds. André Priem
Riebroekersteeg 31

MRT

Aswoensdag in de Westerkerk

Woensdag 6 maart zal de oecumenische Aswoensdagviering voor het eerst in de Westerkerk worden gehouden. Vorig jaar spraken we als kerkenraad het voornemen uit om meer betrokken te willen raken bij interkerkelijke initiatieven, zoals bijv. de Aswoensdagviering.
In deze viering werken voorgangers uit de Gereformeerde Kerk, de Rooms-Katholieke parochie, de Zendingskerk en de Westerkerk samen.
De Aswoensdag markeert het begin van de Vastentijd, de 40-dagentijd voorafgaand aan Pasen.
Palmtakjes van vorig jaar worden verbrand en de as wordt gebruikt om een kruisje op het voorhoofd te tekenen van degenen die later in de dienst naar voren komen.
De as staat voor het sterfelijke (je bent uit as/stof gekomen en tot as/stof keer je terug), maar ook voor rouw en boete. Maar het feit dat het een as-kruísje is, verwijst naar het komende lijden en sterven van onze Heer Jezus Christus, die voor ons stierf. Daarmee getekend te zijn- op je voorhoofd, zegt iets van:
‘kijk dit ben ik, zo wil ik zijn’. Jezus navolgen, gaan in Zijn voetsporen. Daar willen we in deze dienst bij stilstaan.
U bent van harte uitgenodigd om deze dienst mee te vieren, 6 maart om 19.30 uur in de Westerkerk.