Vooraankondiging actie Kerkbalans 2021

Dit jaar vragen wij uw speciale aandacht voor het feit dat we momenteel 2 predikantsvacatures hebben welke door het begrote tekort niet mogen worden ingevuld.

Home > Westerkerk > Activiteiten

MEI
Zaterdag 30 mei
Ermelo

12 uur wandelen voor Compassion

12 uur wandelen voor het noodfonds van Compassion op zaterdag 30 mei.

Zowel Wendy als ik hebben in Uganda de armoede mogen zien tijdens onze Muskathlon in 2013 en 2015. Ook hebben wij toen mogen zien, en dat ervaren wij nog steeds, wat het goede werk van #Compassion betekent voor heel veel kinderen, gezinnen en kerken wereldwijd.
Al een paar keer heb ik de link van Compassion voorbij zien komen mbt de gift die je kunt geven om de gevolgen van Corona voor mensen in armoede te steunen of om een keer een maaltijd te laten staan en daarvoor een bedrag te doneren.
Toen ik zaterdagavond ook nog het NOS-artikel voorbij zag komen over de gevolgen van Corona, wilde ik ook wat gaan doen. Geven is makkelijk, vooral vanachter jouw of mijn scherm. Dat was en is mij te gemakkelijk. Op zaterdag 30 mei ga ik 12 uur wandelen om geld in te zamelen voor het noodfonds van #Compassion Ik wil je uitdagen om ook een donatie te doen aan het noodfonds waarbij jij alleen de gift hoeft te doen, ik zal voor je lopen.
Zou je in een reactie willen laten of je een donatie hebt gedaan? Doneren via mij kan ook via een tikkie of een overboeking. Ik maak dan zaterdagavond 30 mei om 20.00 uur bekend hoeveel geld ik heb opgehaald.

Hongerpandemie dreigt: 'Niet corona zelf, maar gevolgen maken meeste slachtoffers' - NOS artikel

Sjoerd van Werven

Zaterdag 30 mei
Ermelo

kindernevendienst via Zoom

Op 17 januari is er weer een kindernevendienst via Zoom, waarin we elkaar kunnen zien, met elkaar kunnen kletsen, bidden, en van een verhaal en liedjes kunnen genieten. Het is na de kerkdienst van 11.15 uur tot 11.45 uur, zodat jonge kinderen door ouders geholpen kunnen worden om deel te nemen. We vinden het heel leuk om jullie dan weer te zien, dus zet je camera aan maar je microfoon nog even uit. Hieronder de gegevens om erin te komen. Hopelijk tot zondag 17 januari!

Meeting ID: 604 829 8094
Passcode: KND
11.15 uur - 11.45 uur

Week van Gebed

Week van Gebed 2021: Blijf in mijn liefde

‘Blijf in mijn liefde’, zegt Jezus in Johannes 15:9. Hoe actueel in deze tijd van corona (dat we met een kleine letter schrijven). Houd moed, heb lief! Bidden, wachten op God en het goede doen (Bonhoeffer), als opdracht voor de kerk in tijden van crisis. Of in tijden dat mensen – en soms wijzelf - de beperkende maatregelen meer dan zat zijn en een kort lontje kunnen hebben.
Ook de Week van Gebed zal anders zijn dan andere jaren: korter van duur en coronaproof.
We beginnen op maandag en dinsdag met twee online gebedsontmoetingen.

Lees hier meer:
18 januari -22 januari 2021
Verschillende kerken /online

Eenzaamheid omarmen

GEANNULEERD IVM CORONA MAATREGELEN
Marinus van den Berg

Is eenzaamheid alleen iets dat bestreden moet worden?
Over welke eenzaamheid praten we dan?
Welke eenzaamheid hoort bij het mens zijn?
Kunnen we eenzaamheid voorkomen en/of verlichten?
Welke eenzaamheid is gewenst?

Marinus van den Berg zoekt naar een balans tussen gewenste en ongewenste eenzaamheid. Zijn boek, dat in het najaar van 2020 zal verschijnen: ‘Ode aan de eenzaamheid’ gaat over vereenzaming en alleen zijn. Ervaringen in en van de coronatijd worden in het boek verweven.

Eenzaamheid heb je in soorten en maten. Het gaat meer om voelen dan om zijn. Eenzaam kun je je voelen in een groep, in een huwelijk, in een parochie of een kerkelijke gemeente, op het werk en in een buurt. Overal waar je meer het gevoel hebt een zonderling te zijn, die gemeden wordt, dan iemand die aangesproken wordt en die gewaardeerd wordt.

Marinus verstaat de kunst in normale woorden datgene te benoemen wat anderen meemaken. Er is veel verdriet, eenzaamheid en verwarring onder de mensen en dat mag benoemd worden. Want buiten deze (leerhuis)avonden om overheerst de leukigheid en de maakbaarheid. Daar staat onze maatschappij bol van.

Marinus van den Berg is geestelijk verzorger/pastor met emeritaat. Hij heeft veel mensen begeleid op het gebied van sterven, verlies, rouw en ziekte. Over deze thema’s heeft hij diverse boeken en gedichten geschreven.

Aanmelden  Vermeld nummer 2103
maandag 18 januari 2021 om 20:00 uur