Home > Oude Kerk > Activiteiten

De Hoeve

Infomatieavond over de Reis

Infomatieavond over de Reis naar Andalusië: 27 mei-5 juni 2019

Op 16 januari houden we in de Hoeve de eerste avond ter voorbereiding op de reis naar Andalusië. Alle belangstellenden zijn daar welkom. Verschillende mensen hebben zich reeds aangemeld als deelnemer, sommigen hebben gezegd dat te overwegen. Tot februari heeft u in ieder geval nog de tijd.

Andalusië, het zuidelijke deel van het Spaanse vasteland, heeft allerlei sporen van de Moorse, de christelijke en zelfs ook Joodse cultuur en traditie. Al in de middeleeuwen werden hier gesprekken gevoerd onder geleerden van de drie monotheïstische religies.

De reis is van maandag 27 mei t/m woensdag 5 juni (de dagen voor en na Hemelvaart).
De prijs – inclusief bus + vlucht + hotel met ontbijt en diner + entrees – €1395,-
(toeslag eenpersoonskamer: € 190,-)
Het maximum aantal deelnemers: 40 personen. Geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden.

Informatieavond: 16 januari Hoeve 20.00u.

wo 16 jan 2019 20:00 uur
De Hoeve

Zomerconcert in de Oude Kerk op 2 juli 2019

Evenals vorig jaar worden er in de monumentale Oude Kerk van Ermelo drie zomerconcerten gegeven.
Deze concerten vinden steeds op dinsdagavond plaats.
De aftrap zal op 2 juli worden gegeven door
- Victor Pirir Avila (blokfluit) en
- Gerrit 't Hart (orgel).

Het programma is afwisselend samengesteld en bestaat uit werken van onder meer
- Van Eyck,
- Van Noordt,
- Bach en
- Sammartini.

Het concert vangt om 20.00 uur aan. De toegang is vrij, na afloop zal worden gecollecteerd.

De volgende concerten zijn op 9 en 16 juli
dinsdag 2 juli 2019 20:00 uur
Oude Kerk

Kliederkerk

Op 31 maart was er de eerste Kliederkerk Ermelo-bijeenkomst in de Immanuelkerk. We kijken terug op een geslaagde start! Natuurlijk ontdekten we bij de evaluatie enige verbeterpunten (het was ook onze eerste keer ;-), maar we zijn vol enthousiasme ook alweer aan de slag gegaan met de komende keer!
De eerstvolgende Kliederkerk zal zijn op zondag 7 juli in de Westerkerk (15.30-18.00 uur, het team begint om 14.00 uur met de voorbereidingen).
Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen: Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd).
Op dinsdag 4 juni (20.00 uur in de Westerkerk) willen we deze Kliederkerk-bijeenkomst voorbereiden. We kunnen mensen gebruiken in de volgende teams: gastvrijheid, catering, workshops en viering.
Alleen samen kunnen we van Kliederkerk Ermelo iets mooi maken!
Als je ook mee wil helpen doen, dan kun je je aanmelden bij Ery of André.
Geef dan ook even aan of je voorkeur hebt voor een bepaald team of een bepaalde activiteit. En als je andere mensen kent die wel willen helpen? Nodig hen dan gerust uit voor de voorbereidingsavond van 4 juni!
Als thema hebben we voor 7 juli gekozen voor ‘Op rots of zand’.
Wil je daar alvast eens over nadenken, check dan het volgende document:
We hopen elkaar te ontmoeten!
met hartelijke groet,
Ery Bennink
André Priem

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda!

Voor meer informatie klik hier
Westerkerk

Zomerconcert in de Oude Kerk op 9 juli 2019

Deze concerten vinden steeds op dinsdagavond plaats.

Het programma is afwisselend samengesteld en bestaat uit werken van onder meer
- Van Eyck,