Home > Oude Kerk > Activiteiten

De Hoeve

Infomatieavond over de Reis

Infomatieavond over de Reis naar Andalusië: 27 mei-5 juni 2019

Op 16 januari houden we in de Hoeve de eerste avond ter voorbereiding op de reis naar Andalusië. Alle belangstellenden zijn daar welkom. Verschillende mensen hebben zich reeds aangemeld als deelnemer, sommigen hebben gezegd dat te overwegen. Tot februari heeft u in ieder geval nog de tijd.

Andalusië, het zuidelijke deel van het Spaanse vasteland, heeft allerlei sporen van de Moorse, de christelijke en zelfs ook Joodse cultuur en traditie. Al in de middeleeuwen werden hier gesprekken gevoerd onder geleerden van de drie monotheïstische religies.

De reis is van maandag 27 mei t/m woensdag 5 juni (de dagen voor en na Hemelvaart).
De prijs – inclusief bus + vlucht + hotel met ontbijt en diner + entrees – €1395,-
(toeslag eenpersoonskamer: € 190,-)
Het maximum aantal deelnemers: 40 personen. Geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden.

Informatieavond: 16 januari Hoeve 20.00u.

wo 16 jan 2019 20:00 uur
De Hoeve

Lijden in veelvoud

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Oude Kerk (in de Hoeve)
Inleider:  Rolf Holtrop en Peter Verbaan

“Lijden”: een veel gebruikte term in de veertigdagentijd.
Maar wat is “lijden” eigenlijk? En hoe gaan wij ermee om?

Dokter/dominee, hoe denkt u over lijden?
Dokter Rolf Holtrop en ds Peter Verbaan gaan over dit thema met u in gesprek.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.

woensdag 20 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Oude Kerk (in de Hoeve)

Popmuziek en geloof

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum, Ermelo
Inleider: Alfred Valstar

Alfred Valstar gaat in op de relatie tussen geloof en popmuziek.

Er zijn veel vooroordelen, maar hij probeert de waarheid boven water te krijgen: popmuziek komt niet minder uit de kerk dan uit de kroeg. Aan de hand van songteksten van o.a. Bruce Springsteen, 16 Horsepower, U2, Bob Dylan e.a.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.

donderdag 28 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Kerkelijk Centrum, Ermelo

MRT

Kliederkerk - Wow! De Schepping!

Samen aan de slag met een Bijbelverhaal en samen eten op zondag 31 maart in de Immanuelkerk. Inloop 15.30 uur, start 16.00 uur, samen eten tot ca. 18.00 uur. Iedereen is welkom!

Dit is de eerste Kliederkerk in een reeks van vier op verschillende plekken in Ermelo.

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda!

Voor meer informatie klik hier
Immanuelkerk