Lees voor
Zoek

Welkom in de Oude Kerk

Als wijkgemeente rond de oude dorpskerk genieten we elke zondag het voorrecht om op deze plek samen te komen, waar al door de eeuwen heen mensen hun vreugde en zorgen brengen.
Welkom bij de gemeente van de Oude Kerk !

Kerkdiensten

toon kalender
<maart 2019>
zomadiwodovrza
242526272812
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Ermelo
Meer informatie over de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk Ermelo kunt u vinden op onderstaande website:

www.gknermelo.nl

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Activiteiten

20
MRT

Lijden in veelvoud

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Oude Kerk (in de Hoeve)
Inleider:  Rolf Holtrop en Peter Verbaan

“Lijden”: een veel gebruikte term in de veertigdagentijd.
Maar wat is “lijden” eigenlijk? En hoe gaan wij ermee om?

Dokter/dominee, hoe denkt u over lijden?
Dokter Rolf Holtrop en ds Peter Verbaan gaan over dit thema met u in gesprek.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.
 
woensdag 20 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Oude Kerk (in de Hoeve)
Meer informatie

minder
28
MRT

Popmuziek en geloof

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum, Ermelo
Inleider: Alfred Valstar

Alfred Valstar gaat in op de relatie tussen geloof en popmuziek.

Er zijn veel vooroordelen, maar hij probeert de waarheid boven water te krijgen: popmuziek komt niet minder uit de kerk dan uit de kroeg. Aan de hand van songteksten van o.a. Bruce Springsteen, 16 Horsepower, U2, Bob Dylan e.a.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.
 
donderdag 28 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Kerkelijk Centrum, Ermelo
Meer informatie

meer
31
MRT

Kliederkerk - Wow! De Schepping!

Samen aan de slag met een Bijbelverhaal en samen eten op zondag 31 maart in de Immanuelkerk. Inloop 15.30 uur, start 16.00 uur, samen eten tot ca. 18.00 uur. Iedereen is welkom!

Dit is de eerste Kliederkerk in een reeks van vier op verschillende plekken in Ermelo.

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda! 

Voor meer informatie klik hier
15:30 - 18:00
Immanuelkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Oude Kerk

Het wijknieuws van 4 maart 2019

04 maart 2019  |  Het wijknieuws van rondom de Oude Kerk van 4 maart 2019
(voor de zondagen 10 en 17 maart)

Zondag aan de orde
Op zondag 10 maart wordt in de kindernevendienst volgens het rooster ‘Vertel het maar’ het verhaal verteld over “De rijke jongen” naar Lucas 18:18-34. Het is deze zondag Heilig Avondmaal. Op zondag 17 maart zal het gaan over “Jezus gevangengenomen in Getsemané ” uit Lucas 22:39-53.

Vervoer naar de kerkdiensten.
De autodienst naar de kerkdienst van half elf op zondag 10 maart wordt verzorgd door de families Kammeraat en Hogeveen. Op 17 maart zijn dat de families van Strijland en Heining.

Kinderoppas
Op zondag 10 maart wordt de kinderoppas verzorgd door Anne-Wikke Verbaan. Op zondag 17 maart is dat Marlina Blokland.

Kostersdienst
Fennie Wouda verzorgt op zondag 10 maart de kostersdiensten. Op 17 maart is Chris Oosting koster.

Schriftlezing
Op 10 maart worden de schriftlezingen in de halfelf dienst verzorgd door Carla Meiling. Op 17 maart is Stan van Bosbeek lector.

Hulpdienst Oude Kerk
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Diaken Ida van Dam tel.558934, e-mail dambos@planet.nl.

Verslagje kerkblad.
We ontvingen tijdens onze bezoekjes € 650,10 waarvan 1 speciale gift voor de wijkkas van € 20,--. We zoeken nog 2 nieuwe bezoeksters o.a. voor deel wijkwest en omgeving Henriette van Heemstralaan, Smutslaan. Wie helpt ons gezellig team. Er was deze avond weer de jaarlijkse sjoel avond. Ons ere lid Gritha van de Weerdt was deze avond als gast aanwezig en won de poedelprijs en onze kosteres Fennie was weer de beste. Onze volgende bijeenkomst is op di. 26 Maart om 19.30u . Letty van Silfhout-Ria van Herk

Zieken
- In het ziekenhuis verblijft op dit moment van schrijven Mw Annie Besselsen- Dekker
- en in de Klimop nog steeds Dhr. Bert Dijk.

Thuis in afwachting van behandeling of herstel zijn
- Mw. Wilma vd Pol-v Looijengoed
- en Mw Ans Hendriksen-Van 't Land.

Weer terug in de Herbergier is Mw. Hop-Busz.

Ter bemoediging, ook voor hen die hier niet met name worden genoemd, dit woord van de kerkvader Gunning: Was zijn Hoofd met doornen gekroond – zouden wij mensen met rozen bekranst te worden?

Woord van Dank
Hartelijk dank voor de mooie kaarten en gezellige berichtjes die Henk van u kreeg in 't Hospice.
Omdat Henk z'n gezondheid stabiel blijft, waar wij uiteraard heel dankbaar voor zijn, moest hij 't Hospice verlaten. Henk wordt nu verzorgd in verpleeghuis Sonnevanck.
Hartelijke groet, Henk en Gerda Schuur.

Middagdienst 10 maart Immanuelkerk 17.00u.
Thema: Met Rembrandt op weg naar Emmaüs. In deze eredienst zal het Paasproject van het gospelkoor ReTurn (de hoofdletter T staat voor het kruis!) worden uitgevoerd. We maken de weg van het kruis naar Emmaüs aan de hand van liederen uit verschillende kerkelijke tradities.
Ergens onderweg licht ds. Verbaan enkele verbeeldingen toe van Rembrandt, die verschillende scénes van Kruis en Opstanding op het doek heeft gebracht. Het is immers 350 jaar geleden in 2019 dat Rembrandt stierf – reden waarom er maar liefst vijf tenstoonstelling aan zijn werken worden gewijd dit jaar. U bent van harte welkom en de toegang is vrij.

Uit de wijkkerkenraad
Enkele punten uit de kerkenraadsvergadering van 13 februari:
- Henk Jan van den Berg verzorgt de overdenking over een aantal teksten uit de Bijbel waar het onderwerp Armoede voorkomt. Hij leest uit Leviticus 19 vers 9 en 10 : “niet alles oogsten” over onze verantwoordelijkheid voor elkaar; uit Jakobus 2 : 14 en 18: “handelen naar je geloof; bewijs je geloof in je daden” en uit Johannes 3 vers 17: “Sluit je hart niet voor je naaste”. Aansluitend gaat hij ons voor in gebed.
- We bespreken de ontstane vacature in de commissie Gezamenlijke Middagdiensten. We gaan over de middaqgdiensten en de cie. in gesprek met de Gereformeerde Kerk.
- De leesstukken uit het Ouderlingenblad “Liever langer luisteren” over omgaan met kritiek en “De toekomst van de Kerk” uit Woord & Dienst worden besproken.
- De Actie kerkbalans 2019 is goed verlopen. Het wordt als goed ervaren om als ouderling/pastoraal medewerker een contactmoment te hebben.
- We doen als Oude Kerk mee aan de “Kliederkerk” die gezamenlijk start in september
- Van 14 tot 18 februari wordt het beoogde project in Armenië bezocht
- Alle Hervormde en Gereformeerde wijken doen mee aan de Passion Challenge.
- Er wordt in overleg met de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar gezocht naar een vorm van ontmoeting voor alle her/ger- jong volwassenen.
• Op 27 juni wordt opnieuw “Tafels van Hoop” georganiseerd. Over de afgelopen keer verschijnt een artikel in het blad Diaconia.
• Ruth Kortenhoeven sluit de vergadering met het lezen van het lied “Wees Gij mijn toevlucht” van Wijnand Honig.

Tenslotte
Hebben jullie uit Armenië als verspieders een mooie – of mansgrote – tros druiven meegenomen – zo vroeg een bijbelvast iemand me onderweg?
Mogelijk heeft u er afgelopen zondag al meer over gehoord, maar we hebben een goede indruk van het land en de omstandigheden van de kerk daar ter plaatse gekregen. Er wacht ons een mooi project en uitdaging. En wat wordt er daar veel gedaan als kerk in de samenleving: vooral met kinderen die een maaltijd en scholing krijgen vanuit de kerken. We hebben drie plaatsen bezocht, maar er zijn, mede ondersteund door o.a. Youth for Christ, wel twintig van die projecten in het land vanuit de kerk gestart. En zo blijkt de kerk belangrijk en nuttig, voor de ondersteuning en opbouw van het land, van families en van de moraal van mensen.
Zo was er tijdens de tienerdienst ook een parallegroep voor ouders, vooral bezocht door moeders, om over allerlei lastige dingen in het leven te praten. En aansluitend dan een gezamenlijke kerkdienst, waarin werd uitgelegd dat wij als gemeente mogelijk met een groep jongeren komen helpen, vanuit ons gemeenschappelijk geloof te bouwen aan gemeenschap over grenzen heen en aan de kerk – die dit jaar sowieso een verbouwing wacht in Iljevan.
Armenië heeft als post-communistisch land nog veel wat aan de sovjettijd herinnert – qua infrastructuur, qua oude gebouwen, qua omgangsvormen – en qua keuken het goede van de Kaukasus – invloeden van Europa en het oosten (Turkije, Iran). De oudere generatie spreekt Armeens – dat een eigen schrift heeft en dus moeilijk toegankelijk is voor ons – en als tweede taal leerde men Russisch: bij een jongere generatie komt Engels er steeds meer in. We waren dus wel blij met de aanwezigheid van Mister Mission Possible Bert Dokter, die vloeiend Russisch spreekt.

U en ons als wijkgemeente wacht de komende tijd de nodige reuring omtrent en accent op een diakonaal jongerenproject in Armenië: want we zijn er wel van overtuigd geraakt dat dit land – hoewel niet het land van melk en honing – veilig genoeg is om naartoe te reizen en onze financiële en morele steun goed kan gebruiken. En ook ons spiritueel wat kan brengen, in de ontmoeting als broeders en zusters in Christus!

Met een hartelijke groet,
PAV


04 maart 2019

minder
Oude Kerk

Verslag van de verkenning in Armenie

03 maart 2019  |  Verslag van de verkenning in Armenie

Afgelopen week is een groep op verkenning geweest in Armenie.
In de half elf dienst van 3 maart is daarvan verslag gedaan.

Een uitgebreid verslag met foto's kan worden geraadpleegd via de link:

https://werkvakantiearmenie.wordpress.com/


03 maart 2019

meer
Diaconie

Collecte diaconie 17 maart "Verlaat de gevangenis....en dan?"

21 februari 2019  |  

 

Een nieuw begin voor ex-gedetineerden in Nederland.

Veel gevangenen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Op eigen kracht blijkt dit erg moeilijk. Ex-gedetineerden hebben vaak schulden, geen woonruimte, geen werk en geen sociaal netwerk.

Het hebben van een woning en werk zijn belangrijke sleutels voor een succesvolle terugkeer; er is dan veel minder kans dat ex-gedetineerden opnieuw de fout ingaan.

Kerk in Actie steunt het werk van Exodus en Gevangenenzorg, zodat ex-gedetineerden een kans krijgen op een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Dankzij uw steun kunnen ex-gedetineerden een nieuw leven opbouwen!   
Namens de themagroep Gevangenen, hartelijk dank!U kunt uw gift 
ook overmaken naar rekening nummer NL 75 RABO 0317704648, t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo o.v.v. “Een nieuw begin voor ex-gedetineerden in Nederland” 

 

 

 Tags
Collectegevangenen
21 februari 2019

meer