Lees voor
Zoek
Home > Diaconie > Nieuws

Dinsdag 28 mei 2019

Diaconie collecte 16 juni 2019 St. Kontaanoo en Theologische Hogeschool in Boedapest

De Collecte van de Thema Groep Armoede van 16 juni 2019, is bestemd voor twee doelen:

1e doel is Stichting KONTAANOO in Gambia, wie dit woord op Google intikt komt de goed geprijsde vluchten naar dit kleine landje aan de westkust van Afrika al gauw tegen. Foto's met brede stranden, hoge palmen en breed lachende gezichten, die je welkom heten aan de 'smiling coast' of Afrika. De aanbiedingen voor een goedkoop verblijf vliegen over je beeldscherm. Als toerist kom je in Gambia niets te kort. Achter die lachende gezichten gaat een heel andere wereld schuil. Al een paar jaar werkt Stichting Kontaanoo samen met Pastor Momodou Lamin Daffeh, een bevlogen man. Hij wil graag iets betekenen voor de inwoners van Jidda. Hij wil licht en verlichting brengen in het zware bestaan. De stichting heeft als doel en missie het bieden van goed onderwijs in een veilige omgeving. U helpt toch zeker ook mee?

2e doel. Begin dit jaar, heeft er een tragedie plaats gevonden in de Theologische Hogeschool in de Raday utca te Boedapest. Bij velen bekend door Prof. Toth Kalman die les gaf aan het Raday Collegium. Om 20.30 uur is er een zeer grote brand geweest in het Internaat gedeelte, waarbij 1 persoon om het leven is gekomen. Hij was er voor 1 nacht. Alle studenten in het gebouw konden gelukkig in veiligheid worden gebracht. Bij het uitbreken van de brand waren 80 van de 145 studenten aanwezig. De tweede en derde etage zijn volledig uitgebrand. Het gebouw is niet meer te gebruiken als internaat en zal volledig moeten worden herbouwd. Zij die deze noodkreet willen ondersteunen kunnen een gift doen. "Ik, Literaty Zoltan, docent aan de Hogeschool doe dit verzoek aan al mijn vrienden waar ook ter wereld".

Wij als diakenen van de Thema Groep Armoede willen deze doelen hartelijk aan bevelen, mogen wij op uw bijdrage rekenen?

Als U niet aanwezig kunt zijn in de kerk. dan kunt U het ook overmaken naar de rekening NL 75 RABO 0317704648, t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo o.v.v. Gambia/BoedapestDeel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Diaconie

Interculturele ontmoeting tijdens Tafels van Hoop

01 juli 2019  |  Donderdagavond 27 juni was er in ‘de Hoeve’ bij de Oude Kerk een gezamenlijke maaltijd voor vluchtelingen, statushouders en inwoners van Ermelo. De gerechten zijn door de deelnemers van de maaltijd bereid. En zodoende is er een heerlijk buffet ontstaan met een voor,- hoofd,- en nagerecht uit verschillende culturen. Deze Tafel van Hoop in Ermelo is georganiseerd door de themagroep vluchtelingen van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk, en is een landelijke actie van Kerk in Actie. Het wordt al een aantal jaren in veel meer plaatsen in Nederland georganiseerd. Vorig jaar was de tafel in heel Nederland 3.5 km lang. De bedoeling van deze Tafel van Hoop is om contacten aan te gaan, vluchtelingen en statushouders te laten weten dat ze welkom zijn, en hen helpen om zich hier thuis te voelen. Met zo'n 50 mensen is er heerlijk gegeten en kunnen we spreken van een geslaagde avond.


01 juli 2019

minder
Diaconie

Tafels van Hoop op donderdag 27 juni 2019

29 mei 2019  |  Noem mij geen vreemdeling: ik zoek zoals jij vrede en gerechtigheid in de naam van God, zo is er maar één………

Op 20 juni 2019 is het Wereld Vluchtelingen Dag. De noodzaak om bescherming te geven aan vluchtelingen is nog steeds actueel. Deze dag wil er toe aanzetten om te streven naar blijvende oplossingen voor miljoenen vluchtelingen en ontheemden die op zoek zijn naar een betere toekomst. Veel vluchtelingen voelen zich eenzaam, terwijl onderzoek laat zien dat persoonlijk contact heel belangrijk is voor een succesvolle integratie. Kerk in Actie organiseert in het kader van de Wereld Vluchtelingen Dag op 20 juni 2019 de landelijke actie Tafels van Hoop om vluchtelingen te laten weten dat zij welkom zijn en hen te helpen zich hier thuis te voelen.

In Ermelo hebben de ZWO groep van de Gereformeerde Kerk en de themagroep Vluchtelingen van Hervormd Ermelo in samenwerking met Vluchtelingenwerk (afdeling Ermelo) weer Tafels van Hoop georganiseerd. Deze Tafels van Hoop worden op 27 juni 2019 gedekt in De Hoeve naast de Oude Kerk. De maaltijd begint om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur.
Doet u mee? Als vrijwilliger of komt u gezellig meeëten? Of kent u vluchtelingen of statushouders die u hiervoor wilt uitnodigen? Komt u dan vooral zelf ook mee!
Gasten zijn van harte uitgenodigd zelf iets te eten of te drinken mee te nemen.

U kunt zich aanmelden via het mailadres: tafelsvanhoopermelo@hotmail.com


Tags
Tafels van hoop
29 mei 2019

meer
Diaconie

Avondmaalscollecte 23 juni 2019 voor het plaatselijk werk van onze Diaconie.

28 mei 2019  |  De collecteopbrengst zullen wij besteden aan diverse doelen van ons plaatselijke diaconale werk.

Wij denken dan aan bijvoorbeeld: 
  • Het (financieel) ondersteunen en helpen van mensen die het moeilijk hebben of een "steuntje in de rug" kunnen gebruiken. 
  • Het ondersteunen van kinderen die niet mee kunnen met bijvoorbeeld een schoolreisje, omdat de ouders daar geen geld voor hebben.
  • Het geven van een extraatje tijdens de feestdagen, bijvoorbeeld een kerstpakket.
  • Het financieel mogelijk maken dat mensen die dit niet kunnen betalen toch met vakantie kunnen.
  • De  ouderen bezoekdiensten en de dames van het verjaardagsfonds, die dan een bloemetje brengen of aan het eind van het jaar een boekje meenemen.
  • Het organiseren van centrale ouderenmiddagen.
  • En nog veel meer andere mooie dingen...
Wij zijn dankbaar dat veel gemeenteleden wekelijks in de weer zijn om praktisch gestalte te geven aan de Bijbelse opdracht om er voor de naaste te zijn. 
Uit Barmhartigheid help je iemand, zoals ook die Barmhartige Samaritaan uit Lucas 10 vers 25 t/m 37 deed. 
 
Wij als de diakenen van de Hervormde Gemeente Ermelo ondersteunen alle activiteiten financieel van harte. Mogen we op uw bijdrage rekenen?
Wij zijn U hier dankbaar voor.

Mocht U niet aan het Avondmaal gaan en wilt U toch het van de Avondmaalscollecte steunen dan kunt U een gift in een enveloppe met daarop geschreven Heilig Avondmaalscollecte 23.06.2019 in de collectezak doen.
U kunt het ook overmaken naar rekening nummer NL 75 RABO 031770648. t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente o.v.v. Heilig Avondmaalscollecte 23.06.2019

Tags
avondmaalscollecte 23 juni 2019 diaconie
28 mei 2019

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT