Home > Diaconie > Activiteiten

Activiteiten


10
NOV
10 november 2018
het Beatrixtheater van Jaarbeurs Utrecht

Landelijke Diaconale Dag

De Landelijke Diaconale Dag vindt ook dit jaar plaats in het Beatrixtheater in Utrecht. Het thema is ‘Smaakmakers van geloof, hoop en liefde’. Natuurlijk zijn er vertrouwde ingrediënten, zoals samen zingen en de informatiemarkt waar u volop de mogelijkheid heeft om andere diakenen te ontmoeten, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Maar er is ook veel nieuws! U kunt luisteren naar muziek van zanger Stef Bos, een lezing van politica Kathleen Ferrier en een overdenking van de nieuwe preses Saskia van Meggelen. ‘s Middags kunt u kiezen uit meer dan vijftien inspirerende workshops over bijvoorbeeld armoede, vluchtelingen of jongeren.
Voor het eerst is er in het workshopprogramma ook ruimte voor lokale ‘smaakmakers’, zoals u. Via www.kerkinactie.nl/smaakmaker verzamelen we de komende maanden de beste diaconale initiatieven. De door een vakjury geselecteerde zeven initiatieven zullen zich in een workshop op de Landelijke Diaconale Dag presenteren. En u bepaalt welke initiatieven zich komend jaar ‘Smaakmaker van het Jaar’ mogen noemen.

We hopen u dit jaar weer te ontmoeten op onze veelzijdige Landelijke Diaconale Dag! De dag kost € 35,- per persoon, maar tot 16 augustus kunt u profiteren van een vroegboekkorting van € 10,-. Wilt u hiervan gebruikmaken ? Meld u dan snel aan via www.kerkinactie.nl/ldd2018. Ook dit jaar mag u uw predikant gratis meenemen!

Heeft u vragen over de Landelijke Diaconale Dag? Op onze website vindt u veel informatie. Uiteraard mag u ons ook bellen op 030 - 880 14 56.
Graag tot ziens op 10 november!
Met vriendelijke groet,

Gerdine Westland                                        Daan Verbaan
Coördinator Binnenlands Diaconaat          Coördinator WerelddiaconaatDeel op Deel op

Details

10 november 2018
het Beatrixtheater van Jaarbeurs Utrecht

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

30
NOV

De Omzieners

Op vrijdag 30 november kunt u gratis in De Dialoog de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ bekijken.
Hoe laat: 19.30 uur ontvangst publiek en 20.00 uur aanvang voorstelling.

Reserveren: U kunt zich aanmelden via omzieners@gmail.com. Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan raden wij u aan om aan te melden.

Theatervoorstelling
De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven, blijkt uit reacties waar deze voorstelling reeds is gehouden. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven.

“Dat klopt”, zegt Laurens Umans, schrijver en regisseur van ‘De OmZieners’. “Wij willen het echte leven op het toneel brengen. Het echte leven van echte mensen. Mensen van vlees en bloed die in armoede leven. Dat is waar het ons om gaat. En dat doen we met hartstocht en humor.”

‘De OmZieners’ stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Over het handelen van mensen met macht en invloed, en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. De voorstelling laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. ‘De OmZieners’ is ook een zoektocht naar compassie. Niet in de zin van medelijden, maar “het voelen van de pijn van een ander in jouw hart”, zoals een man in armoede omschreef. Kennen we nog compassie voor de ander?
Voor meer informatie kunt u ook op Facebook terecht.

Doel voorstelling
Met deze voorstelling willen we aandacht vragen en schenken aan betrokkenheid bij mensen in armoede de komende jaren. De voorstelling is erop gericht om hiervoor een bredere aandacht te genereren. Deze productie is voor dit doel al op meerdere plaatsen in Nederland uitgevoerd. Ook is hiervoor al landelijk aandacht gegeven. Door op 'roderick-zoekt-licht' te klikken, is een impressie te krijgen.

Joseph Wresinski Cultuur Stichting
‘De OmZieners’ wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Zij zijn een theatercollectief van theatermakers en mensen die in armoede leven en zijn een wederkerige samenwerking aangegaan. Samen realiseren zij theatervoorstellingen van artistieke en inhoudelijke kwaliteit. De OmZieners heeft compassie als thema en is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo willen zij een gesprek op gang brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

“Wij willen heel graag de ogen openen van mensen die van alles denken over armoede. Over ons dus. Er zijn mensen die zeggen dat armoede je eigen schuld is. Maar weten zij wel waarover zij praten? Kennen zij ons?”
De voorstelling wordt mede gefinancierd via het Diaconaal Platform Ermelo en de gemeente Ermelo.
vrijdag 30 november 2018 (vanaf 19.30 ontvangst)
De Dialoog te Ermelo
Meer informatie

minder
13
DEC

Centrale Ouderenmiddag op 13 december 2018

We gaan weer op weg naar het kerstfeest. De dagen worden weer korter en het is al weer vroeg donker op straat. We willen ook dit jaar weer een adventsmiddag houden en nodigen u hiervoor van harte uit. Neem gerust uw buurvrouw of buurman mee.

Programma
De meditatie op deze middag wordt gehouden door ds. R.F. de Wit en de samenzang zal worden begeleid door dhr. Bel.
Deze middag zal het Kinderkoor De Veluwsche Sanghertjes, onder leiding van Gijs Evers optreden.
Zoals gebruikelijk is er weer een gezamenlijke broodmaaltijd.
 
Aanmelden
De datum is donderdag 13 december 2018. Om 15.45 uur bent u van harte welkom en we eindigen de middag om 19.00 uur. U kunt zich voor 11 december 2018 aanmelden bij mevrouw T. van Norden-Bakker
E-mail:         gt.vannorden@planet.nl
telefonisch: 0341-560408
Graag dan uw naam en adres doorgeven en het aantal personen dat de middag bezoekt.

Vervoer
Wanneer u vervoer nodig heeft, kunt u bellen naar mevr. B. Elbertsen 0341-557659.

Uw aanwezigheid wordt door ons zeer op prijs gesteld.
Namens de centrale ouderencommissie T. van Norden- Bakker 
donderdag 13 december 2018 (van 15.45 -19 uur)
Kerkelijk Centrum
Meer informatie

meer